f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

8-ий Одеський МКФ покаже фільм Сергія Лозниці «Лагідна»

30.06.2017

Стрічка Сергія Лозниці “Лагідна” буде представлена у позаконкурсній секції “Гала-прем’єри” 8-го Одеського кінофестивалю.

Світова прем’єра фільму відбулася в конкурсі 70-го Каннського МКФ. “Лагідна” отримала бурхливу реакцію кінокритиків, котрі назвали фільм безкомпромісною та потужною картиною, стрічкою, яка фіксує кафкіанську реальність.

При створенні фільму Сергій Лозниця надихався однойменною повістю Федора Достоєвського. У творі класика йдеться про жінку, яка через безгрошів’я бере шлюб із лихварем. На екрані ж змінюються часові межі – історія з 19 сторіччя переноситься в наші часи, – однак незмінною лишається тема жіночої долі.

“Лагідна” створена у ко-продукції Франції, Німеччини, Литви, Нідерландів, Росії та України. Українським продюсером фільму є Сергій Лавренюк, компанія Solar Media Entertainment.

Сергій Лозниця – режисер документального та ігрового кіно. У 2010 році його повнометражний ігровий дебют “Щастя моє” став першим в історії українським художнім фільмом, що брав участь в основному конкурсі Каннського кінофестивалю. Удруге Сергій Лозниця брав участь в конкурсній програмі Канн із фільмом “У тумані” (2012), котрий приніс режисеру приз FIPRESCI. Того ж року стрічка отримала приз “Найкращий фільм за версією журі” Одеського кінофестивалю. У 2014 році Сергій Лозниця увійшов до складу журі Міжнародної конкурсної програми Одеського кінофестивалю, а також представив у Одесі документальну стрічку “Майдан”, спеціальний показ якої перед тим відбувся на 67-му Каннському кінофестивалі.

За офіційною інформацією