f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Оголошено фільми відкриття та закриття 8-го ОМКФ

13.07.2017

Оголошено фільми відкриття та закриття 8-го Одеського МКФ.

14 липня 2017 року ОМКФ відкриється показом фільму французького письменника і режисера Карін Тардье «Щоб бути впевненим», прем'єра якого відбулася на 70-му Каннському кінофестивалі.

«Щоб бути впевненим» — це французька романтична комедія про родину, любов і хитросплетіння людських відносин. Головний герой — 45-річний Еруан дізнається, що його батько не рідний. Біологічний батько Еруана — Жозеф, з яким його мати була ледь знайома. На жаль, Еруан тільки закохався в красуню Анну, яка виявляється єдиною дочкою Жозефа. Не в змозі ні поговорити про це з Бастьєном, що виростив його, ні розкрити свою справжню особу Жозефу та Анні, Еруан до всього ще повинен впоратися з Жюльєтт — власною дочкою, яка вже кілька місяців вагітна, але досі не знає від кого. Несподівано життя Еруана стає як ніколи складним... Головну роль у фільмі виконав бельгійський комедійний актор Франсуа Дам’єн («Серцеїд», «Ніжність»). Також у стрічці зіграла відома бельгійська акторка Сесіль де Франс.

У свою чергу новий фільм британського кінорежисера і сценариста Саллі Поттер «Вечірка», номінант на головний приз Берлінського міжнародного кінофестивалю, закриє 8-й Одеський кінофестиваль 22 липня 2017 року.

«Вечірка» — це чорно-біла «політична комедія», як її називає сама автор. Головні герої Дженет і Білл планують відзначити підвищення з кількома близькими друзями. Гості прибувають в їх лондонський будинок, але вечірка несподівано затьмарюється, коли Білл робить вибухові заяви, які глибоко шокують Дженет і всіх присутніх. Любов, дружба, політичні переконання і весь спосіб життя поставлені під сумнів. Під показовою ліво-ліберальною оболонкою персонажів все просто закипає. Дискусія призводить до використання потужної вогнепальної зброї — у буквальному сенсі цих слів. Акторський склад кінострічки — Тімоті Сполл, Крістін Скотт Томас, Кілліан Мерфі та інші — наповнили стрічку по-справжньому неймовірною енергією гри.

Офіційна інформація