f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

15 липня – показ фільму Дмитра Томашпольського «Виграти все»

15.07.2017

15 липня 2017 року, о 21:00 у Києві у Сквері Небесної сотні відбудеться відкритий показ трьох фільмів з програми Фестивалю документального кіно Lampa.doc, з-поміж них – документальна стрічка Дмитра Томашпольського «Виграти все».

Lampa.doc – кінофестиваль просто неба, що сприяє культурній децентралізації та популяризує сучасну українську й польську документалістику по всій Україні. Цього року фестиваль пройде у шести містах: Луцьку, Червонограді, Кропивницькому, Житомирі, Запоріжжі та Умані. І розпочнеться вже 21 липня 2017-го у Луцьку.

Триденна програма у кожному з міст складатиметься з 12 фільмів виробництва Польщі та України 2016–2017 років. Стрічки дадуть уявлення про те, що сьогодні документують молоді режисери та майстри обох країн. Всі польські фільми з програми Lampa.doc стануть українськими прем’єрами.

Під час показу в Києві будуть продемонстровані три фільми з програми кінофестивалю:

«Тісний зв’язок» режисерки Зоф’ї Ковалевської (Польща, 2016)

Найтитулованіший фільм з програми Lampa.doc цього року, прем’єра якого відбулась 2016 року на 56-му Краківському кінофестивалі, де стрічка здобула «Срібного дракона» за кращий документальний фільм. Після того «Тісний зв’язок» було відібрано до участі в конкурсних програмах понад 35 престижних кінофестивалів. 18 хвилин екранного часу, повні гумору та іронії, розкажуть та покажуть історію зв’язку двох людей, які провели у шлюбі непрості 45 років.

«Три розмови про життя» режисерки Юлії Станішевської (Польща, 2016).

Фільм складається з трьох коротких, проте важких і болісних розмов матері і доньки. Де мати – лікарка і глибоко віруюча католичка, донька – агностик, а її діти прийшли в цей світ за допомогою штучного запліднення. Бабуся обожнює своїх онуків, проте абсолютно не визнає такого способу їх появи. Слід додати, що режисерка фільму Юлія Станішевська і є донькою у фільмі. Їй вдалося подолати власний біль від непорозуміння і створити дуже щирий і інтимний фільм-портрет.

«Виграти все» режисера Дмитра Томашпольського (Україна, 2016).

Фільм розповідає історію легендарного українського тренера Ігора Турчина та історію успіху жіночої гандбольної команди «Спартак» (Київ), що під його керівництвом виграла усі можливі титули та стала єдиною у світі командою, яка потрапила до Книги рекордів Гіннеса. Стрічка про визначну людину і тренера, який помер під час гри, але не програв.

Показ фільму відбудеться за участі режисера.

За офіційною інформацією