f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Docudays UA про актуальні можливості для документалістів

28.07.2017

Подаємо інформацію Docudays UA про актуальні міжнародні гранти на розвиток та виробництво документальних кінопроектів та можливості просування документальних фільмів.

EURIMAGES LAB PROJECT AWARD
Дедлайн: кінець липня 2017 року

Очікують повнометражні проекти на стадії виробництва та з обов'язковою міжнародною копродукцією. Переможцю пітчингу вручать 50 000 євро. Деталі – за посиланням.

DOK Co-Pro Market
Дедлайн: 1 серпня 2017 року

Уже 13-й DOK Co-Pro Market відбуватиметься 30–31 жовтня 2017 року. До участі в ньому відберуть 35 документальних проектів на різних стадіях розвитку та виробництва. Кожен з учасників матиме змогу поспілкуватися з телеканалами, фондами, дистриб'юторами та продюсерами, які зацікавлені в пошуках нових проектів. Уважно ознайомитися з умовами можна на сайті фестивалю.

IDFA
Дедлайн: 1 серпня 2017 року

Менше тижня лишилося до дедлайну подачі фільмів на головний європейський фестиваль документального кіно IDFA. У тому числі – на заповнення заявок на участь у міжнародній крос-медійній платформі IDFA DocLab. Інтерактивне документальне кіно, медіа-арт, авторські експерименти – про умови, формати і програми дивіться на сайті фестивалю.

Catapult Film Fund
Дедлайн: 20 серпня 2017 року

Фонд надає кошти на виробництво документальних фільмів у розмірі від 5000 до 20 000 доларів включно. На грант можуть подаватися також апліканти, які живуть поза США. Для цього уважно прочитайте умови за посиланням.

CPH:DOX
Дедлайн: 1 вересня 2017 року
 

Один із «найрозкутіших» фестивалів документального кіно у Копенгагені оголосив прийом заявок фільмів. Анкети та умови – дивіться за посиланням.

One World Human Rights Documentary Film Festival
Дедлайн: 15 вересня 2017 року

Ювілейний чеський кінофестиваль оголошує прийом фільмів до конкурсу. Приймаються роботи, створенні в останні два роки, – повнометражні та середньометражні документальні фільми, а також експериментальні та інтерактивні проекти. Умови дивіться на сайті фестивалю.

GAUDE POLONIA
Дедлайн: 15 жовтня 2017 року

Відкрито прийом заявок на програму «Gaude Polonia», призначену для молодих митців із країн Центрально-Східної Європи. Стипендію можливо отримати як на навчання, так і на реалізацію власного проекту. Від кандидатів вимагають володіння польською мовою щонайменше на початковому рівні. Детально – тут.

NextPix 2017
Дедлайн: протягом року

До розгляду на грант приймають ігрові, документальні та анімаційні проекти на будь-яку тематику. Одна з головних вимог – історія повинна містити позитивну гуманістичну складову. Також прогнозований бюджет фільму не може перевищувати 250 000 доларів. Більше інформації тут.

За інформацією Docudays UA