f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Автори документального фільму «Американська мрія» співпрацюватимуть із «Фактами» на ICTV

10.08.2017

Автори документального фільму «Американська мрія. У пошуках правди» співпрацюватимуть із «Фактами» на ICTV, розповідаючи про успішних українців у США, інформує «Детектор медіа».

7 сюжетів-відеонарисів транслюватимуться в ефірі програми двічі на день, о 8:45 та 18:45, з 11 серпня 2017 року до Дня Незалежності.

Фільм «Американська мрія. У пошуках правди», який вийшов у всеукраїнський прокат у травні 2017 року, розповідає про креативних і талановитих, амбітних та працьовитих, успішних та впевнених у собі українців, які з різних причин переїхали до Америки і тепер живуть і працюють там.

Спеціально для «Фактів» автори картини підготують 7 сюжетів-відеонарисів про героїв фільму. Мета проекту – якомога більше розповісти глядачам про українців за кордоном, які прославляють там нашу країну.

У документальному фільмі «Американська мрія. У пошуках правди» знялися співачка Міка Ньютон, чемпіон MLS Дмитро Коваленко, відомий лікар Юрій Мельник, програміст із Twitter Арсен Костенко, винахідник Вадим Чаленко, професор Колумбійського університету Юрій Шевчук, спортивний юрист Олена Жирнова. Успішні та відомі співвітчизники відверто розповідають про себе і головні питання, які стоять перед Україною.

Зйомки картини проходили протягом двох місяців у чотирьох американських містах – Чикаго, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та Сан-Франциско.

Режисер і продюсер фільму – Володимир Мула, сценарист – Микола Васильков. За словами авторів, на прикладі своїх героїв вони намагались показати різні шляхи самореалізації людини в різних умовах та різних галузях.

«Детектор медіа», 10 серпня 2017 року