f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Київський МКФ «Молодість» матиме нові терміни щорічного проведення

21.08.2017

Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив про нові терміни щорічного проведення. Замість жовтня кінофорум буде проходити в останній тиждень травня.

Таке рішення дирекція фестивалю узгодила із Міжнародною федерацією асоціацій кінопродюсерів FIAPF та з усіма світовими кінофестивалями класу «А» і «Б».

Більше року тривали перемовини з міжнародною кіноспільнотою щодо можливості перенесення дати проведення Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість». Оскільки фестиваль акредитований FIAPF, потрібно було отримати погодження з боку кожного члена федерації. Нарешті рішення щодо проведення фестивалю навесні було остаточно узгоджено і затверджено.

21 та 22 жовтня 2017 року відбудеться спеціальна подія «Молодість. Пролог», що презентуватиме новий травневий фестиваль «Молодість-47».

Андрій Халпахчі, генеральний директор КМКФ «Молодість»: «У кінофестивальному середовищі календар проведення того чи іншого  кінофестивалю є предметом індустріального обговорення. Ключові фестивалі зі всього світу мають домовитися, як розподілити головні кіноподії протягом року, аби учасники світового кінопроцесу мали змогу взяти участь в тому чи іншому фестивалі. Ми раді, що нас підтримали колеги із FIAPF, в тому числі із фестивалів Берліна, Венеції, Канн, а також із Київської держадміністрації».

Владислав Лясовський, голова Наглядової Ради КМКФ «Молодість»: «В календарі  кінофестивалів київська «Молодість» завжди була пов’язана з осінню. Але одночасно в жовтні проходили інші визначні фестивалі світу: у Відні, Лондоні, Варшаві, Римі. Перенесення термінів проведення «Молодості» на травень усуває цю фестивальну перенасиченість жовтня. Весна також розкриває більше можливостей для розширення локацій, додаткових цікавих подій. Крім того, травень є ідеальним туристичним місяцем для Києва, тому це можливість з якнайкращого боку презентувати наше місто гостям «Молодості». Більше того, фестиваль проходитиме у дні святкування Дня Києва. Це є символічним, оскільки «Молодість» – є Київським міжнародним фестивалем, знаковою подією для міста: так як Берлінале для Берліна або Каннський кінофестиваль для Канн».

Таким чином, нові дати проведення наступного 47-го Київського МКФ «Молодість» – з 26 травня по 2 червня 2018 року.

Більш докладно про програму КМКФ «Молодість» у травні 2018 року, а також про спеціальну подію «Молодість. Пролог» в жовтні 2017 року буде повідомлено на прес-конференції на початку вересня 2017-го.

Офіційна інформація