f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

25 серпня – Акція солідарності з Олегом Сенцовим і Олександром Кольченком

24.08.2017

25 серпня 2017 року, о 13:00 відбудеться Акція солідарності з Олегом Сенцовим і Олександром Кольченком – до другої річниці винесення їм вироку.

Місце проведення: перед будівлею посольства РФ в Україні (м. Київ, Повітрофлотський просп., 27).

Акцію організовує: «Комітет солідарності» з кримськими заручниками.

Минає два роки від дня винесення вироку кінорежисеру, письменнику, активісту Олегу Сенцову та активісту, анархісту Олександру Кольченку. Нагадаємо, 25 серпня 2015 року Північно-кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20, а Олександра Кольченка до 10 років позбавлення волі у колонії суворого режиму. «Кримські заручники» (Олег Сенцов, Олександр Кольченко та Олексій Чирній) понад три роки перебувають за кремлівськими ґратами через ганебний вирок у «терористичній» справі, сфабрикованій ФСБ.

Цього ж дня виповнюється 49 років від дня «демонстрації сімох», що була проведена 25 серпня 1968 року на Червоній площі у Москві. Тоді семеро дисидентів вийшли на площу на знак протесту проти окупації Чехословаччини військами Варшавського пакту. Внаслідок демонстрації її учасникам та учасницям були присуджені різні терміни ув’язнення та примусового «лікування» у психіатричній лікарні.

Ці події розділяє 47 років, однак поєднує цинізм, сваволя і жорстокість влади, відсутність справжнього правосуддя. Але водночас – і бажання відстоювати справедливість, боротьба «за вашу і нашу свободу», солідарність, яку ми в черговий раз запрошуємо вас виразити – показавши, що про Олега Сенцова і Олександра Кольченка думають і пам’ятають.

Офіційна інформація