f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

На Національній кіностудії імені Олександра Довженка урочисто відзначили День українського кіно

12.09.2017

11 вересня 2017 року на Національній кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка урочисто відзначили День українського кіно.

Вітчизняних кінематографістів з їх професійних святом привітали віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, міністр культури України Євген Нищук, народний артист України, кінорежисер, голова Національної спілки кінематографістів України Олесь Янчук та інші почесні гості та відомі діячі галузі кіно.

«Цьогоріч це особливе свято, бо не на словах, а на ділі ми бачимо підтримку українського кіно з боку держави. Саме цього тижня ми маємо в прокаті 5 прем’єр українських фільмів, які дебютують в кінотеатрах по всій країні. Особливо приємно, що зйомки 4 із 5 фільмів профінансовані за рахунок державного бюджету України», – наголосив під час свого виступу віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Цього року держава виділила 500 мільйонів гривень для підтримки українського кінематографу. Разом з Міністром культури, разом з Урядом, ми працюємо над бюджетом на 2018 рік і плануємо передбачити ще більше коштів на вітчизняне кіновиробництво, тому я переконаний, що ми разом з вами є свідками ренесансу українського кіно», – додав він.

Міністр культури України Євген Нищук відзначив важливість підтримки вітчизняної кіноіндустрії з боку віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка.
Зокрема, за словами Євгена Нищука, на найвищому рівні відстоювалися інтереси Національної кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка, а також було підтримано створення Оргкомітету з підготовки та відзначення наступного року 90-річчя цієї видатної кіностудії.

«На сьогодні ми вже маємо багато гарних прикладів українських повнометражних фільмів, чимало з яких презентуються на кінофестивалях у Європі та світі. Всі ці фільми схвально сприймаються публікою та часто отримують високі нагороди. Ми відкриті для пошуку гарних партнерів, за допомогою яких ми б могли модернізувати українське кіновиробництво, зокрема, надати нового дихання легендарній кіностудії імені Довженка. Але для нас принципово, щоб для партнерів була непорушною традиція діяльності та бренд кіностудії Довженка, адже це дуже важливо для кожного, кому не байдуже українське кіно», – сказав під час свого виступу Євген Нищук.

«Я щиро всіх вітаю і бажаю великої віри у світле та бурхливе майбутнє українського кінематографу. Раніше на таких заходах його учасники згадували про славетне минуле, але тепер ми бачимо, що якісне українське кіно є, воно розвивається, і на нього чекає яскраве майбутнє. І попри всі складнощі, держава і надалі докладатиме зусиль для розвитку вітчизняного кіновиробництва», – наголосив міністр культури.

Учасники святкового зібрання також відвідали та оглянули виставку «Історія українського кіно на кіностудії імені Олександра Довженка» та переглянули фрагменти стрічок, які зараз знаходяться у виробництві.

Офіційна інформація