f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Film.ua зніматиме фільм у копродукції з Китаєм?

29.09.2017

24 вересня 2017 року в Пекіні відбулося підписання угоди про спільне українсько-китайське виробництво фільму та прес-конференція із цієї нагоди, повідомляє «Детектор медіа».

Фотографії із заходу оприлюднило Посольство України в Китаї на своїй сторінці у Facebook.

З повідомлення відомо, що співпродюсерами проекту виступають Китайський міжнародний арт-бізнес-альянс та українська група компаній Film.ua Group. Співорганізатором заходу виступив Альянс міст Шовкового шляху за підтримки Посольства України в Китаї та Посольства КНР в Україні.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до прес-служби Film.ua Group, але там поки що не дають коментарів із цього приводу та обіцяють надати інформацію трохи згодом.

Про який фільм іде мова – в повідомленні посольства у Facebook інформації немає. Також ніяких новин про подію немає на сайтах обох посольств.

Але варто нагадати, що в травні 2017 року під час тижня українсько-китайського культурного обміну в Києві в рамках міждержавної угоди про спеціальне кіновиробництво між Китаєм та Україною було підписано угоду про розробку першого китайсько-українського кінопроекту «Шовк» (робоча назва – «Шовковий пояс»). Сторонами угоди виступали Китайський міжнародний арт-бізнес-альянс (підписант – Чень Юфу), Товариство українсько-китайської дружби (підписант – генеральний директор компанії Patriot Film Олег Ситник) та Асоціація продюсерів України (підписант – Дмитро Колесников).

Судячи з фотографій на Facebook, нині на підписання нової угоди вирушила велика українська делегація: співвласник Film.ua Group Сергій Созановський, продюсер студій «Кінороб» та «Анімаград» (Film.ua Group) Єгор Олесов, керівниця компанії MRM (Film.ua Group) Вікторія Ярмощук, директор зі стратегічного маркетингу «Медіа Групи Україна» Ольга Захарова, член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Валентин Коваль.

А 26 вересня 2017 року посольство України в Китаї повідомило на своїй сторінці у Facebook, що відбулася зустріч голова Нацради Юрія Артеменка із заступником міністра управління з питань кіно, телебачення, радіомовлення, преси та друку Китаю Тун Ґаном. На зустрічі також були присутні голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко, Валентин Коваль, Ольга Захарова, Сергій Созановський, Вікторія Ярмощук, а також співробітники посольства України в Китаї.

«Головна увага бесіди приділена спільному кіновиробництву, телевізійним обмінам, організації кінофестивалів тощо», – йдеться в повідомленні.

«Детектор медіа», 28 вересня 2017 року