f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

У мережу викладуть фільм Babylon'13 про обстріл Маріуполя

24.01.2018

24 січня, у роковину обстрілу Маріуполя бойовиками, у YouTube для публічного перегляду викладуть повнометражний фільм режисерки Юлії Гонтарук «Десять секунд».

Про це повідомляє Українська кіноакадемія.

«Десять секунд» – це повнометражна робота виробництва Babylon'13  про події, що сталися 24 січня 2015 року у Маріуполі, коли місто зазнало обстрілу з систем залпового вогню «Град».

«Це історія про наше місто Маріуполь, про нашу спільну трагедію, яка все змінила три роки тому в день обстрілу мікрорайону Східний. Історія про простих, живих людей, про справжні почуття, переживання і про те, що життя набагато сильніше смерті. Сьогодні, в третю річницю цієї страшної трагедії, ми хочемо віддати наш фільм людям», – прокоментувала режисерка Юлія Гонтарук.

За повідомленням Української кіноакадемії, картина номінувалася на «Золоту Дзигу», а також отримала премію імені Андрія Матросова на Docudays UA, премію Національної спілки кінематографістів України (2017), перемогу у номінації «Найкращий документальний фільм» на Rivne International Film Festival Dream City, KanivFest та фестивалі «КіТи» (2016).

Фільм буде доступний для перегляду 24 січня з 19:00 на Youtube-каналі Babylon`13.

 

Джерело: Детектор медіа.