f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Розенко анонсував прем'єру фільму про Петлюру на 2018 рік

31.01.2018

В Україні цього року, крім прем'єри фільму "Крути 1918", очікується ще один патріотичний фільм - про Симона Петлюру. 

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко під час урочистостей, що відбулися біля Меморіалу пам'яті Героїв Крут на Чернігівщині, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

 

"Сьогодні ми не лише формально говоримо про те, що ми всі в Україні будемо проводити такі заходи. Пам'ять Героїв Крут ми хочемо увічнити в історії не лише через монументи. Ми з нетерпінням чекаємо в цьому році на прем'єру художнього фільму про Героїв Крут. Я переконаний, що цей фільм стане в один ряд із такими фільмами, як "Кіборги", який зібрав величезну аудиторію в цілому по Україні. Я переконаний, що він буде перекладений іноземними мовами та показаний по всьому світу. В цьому році ми очікуємо і прем'єру художнього фільму про Симона Петлюру - "Таємні щоденники Симона Петлюри". Це означає, що держава особливо звертає увагу на розвиток військово-патріотичного виховання в Україні. І так буде й надалі", - запевнив Розенко. 

Він наголосив, що юнаки, які 1918 року загинули біля станції Крути, подали приклад кожному з нас - політикам, воїнам, волонтерам, нинішньому поколінню молоді. Розенко також зазначив, що нинішня молодь у складі Збройних Сил, Національної гвардії, Служби безпеки, Державної прикордонної служби, Національної поліції належним чином захищає Україну від російських агресорів, і подякував їй за службу від імені українського народу.

Як повідомлялося, цьогоріч у прокат вийде історичний фільм "Крути 1918. Захист". Це перший повнометражний фільм про легендарний бій студентів із більшовиками. Зйомки картини вже завершилися. Прем'єра в Україні запланована на 6 грудня 2018 року.

 

Джерело: Укрінформ