f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

У Києві відбудеться режисерський освітній курс від Wajda School

20.02.2018

Ексклюзивний курс Wajda School’s Scene&Treatment Workshop відбудеться з 28 березня до 4 квітня у Києві.

Про це повідомляє прес-служба Одеського міжнародного кінофестивалю, який є організатором освітнього курсу.

"З 28 березня до 4 квітня українці матимуть можливість детально проаналізувати концепції власних фільмів та отримати практичні поради від провідних кінопрофесіоналів Європи - викладачів Wajda School Деніяля Хазановіча та Філіпа Марчевські. Кількість учасників обмежена. Лише 12 найкращих кандидатів візьмуть участь у Wajda School's Scene&Treatment Workshop", - ідеться в повідомленні.

Освітній курс складатиметься з тижневої онлайн-підготовки (20-27 березня) та 8-денних занять у Києві безпосередньо із викладачами-практиками – режисерами та сценаристами Деніялем Хазановічем і Філіпом Марчевські – з 28 березня до 4 квітня. Навчання проходитиме англійською мовою. Детальна програма курсу - за посиланням.

Wajda School - це кіношкола, яку 2002 року заснували легендарні польські режисери - переможець Каннського, Берлінського, Венеційського кінофестивалів, лауреат премії "Оскар" Анджей Вайда та володар "Срібного Ведмедя" Берлінале Войчєх Марчевські. Саме вони розробили унікальну в Європі програму, яка поєднує освіту з виробництвом фільму. Методика викладачів Wajda School спрямована як на професійних режисерів, сценаристів, так і на студентів факультету режисури.

Мета курсу - допомогти режисерам дослідити концепції історій, краще зрозуміти персонажів своєї кінороботи та динаміку розвитку їх взаємовідносин, чітко визначити тематику проекту ще перед написанням першого варіанту сценарію. Тема курсу - сцена у прогресії (full run) - кіносцена, яка має початок, розвиток, кульмінацію та кінцівку.

Детальніше про відбір, підготовку та проведення воркшопу - за посиланням.

Заявки приймаються до 9 березня включно.

Вартість участі у Scene&Treatment Workshop становить 1500 євро. Сума сплачується у гривні за офіційним курсом НБУ на дату підписання договору.

Джерело: Укрінформ.