f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Держкіно переглянуло «Викрадену принцесу»

01.03.2018

Компанія «Animagrad» представила Держкіно готову повнометражну анімаційну картину  «Викрадена принцеса».


Проект «Викраденої принцеси» став одним із переможців 9-го конкурсного відбору Держкіно, яке надало йому фінансову підтримку розміром 19 млн 44,4 тис. грн., що становить майже 20% від загальної вартості виробництва фільму. Зрежисував стрічку Олег Маламуж. Автором сценарію є Ярослав Войцешек, продюсером - Єгор Олесов, художником-постановником - Крістіан Коскінен.

Ця дивовижна історія відбулась у чарівному місті Києві – за часів відважних воїнів, прекрасних принцес і могутніх чаклунів. Мандрівний артист Руслан, який мріє стати лицарем, зустрічає прекрасну Мілу і закохується в неї, навіть не підозрюючи, що дівчина є донькою київського князя. Але щастю закоханих не судилося тривати вічно: злий чаклун Чорномор з’явився в магічному вихорі і на очах Руслана викрав кохану, прагнучи перетворити силу її кохання на власну чаклунську могутність. Не роздумуючи, Руслан рушив у погоню за викраденою принцесою, щоб, здолавши всі перешкоди та небезпеки на своєму шляху, довести, що справжня любов – сильніша за магію.

Після перегляду Голова Держкіно Пилип Іллєнко зазначив: «Приємно спостерігати, як на наших очах в Україні з'являється національний продукт, що може скласти конкуренцію стрічкам Піксара та Діснея! 
Також хочу запевнити, що, крім імен персонажів, з відомою казкою Пушкіна цю стрічку мало що пов'язує. Якщо ви сумніваєтеся в моїх словах, запрошую переглянути фільм в кінотеатрах вже з 7 березня, а якщо не сумніваєтеся – то тим більше».

Перебуваючи на стадії виробництва, права на прокат фільму вже були попередньо продані на більш ніж 30 територій.

 

 

 

 

 

У широкий кінотеатральний прокат в Україні «Викрадена принцеса» вийде вже 7-го березня.

 

Інформацію надано Державним агентством України з питань кіно.