f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Дайджест Docudays UA: що варто відвідати 27 березня

27.03.2018

Фестивальний день на Docudays UA традиційно розпочнеться з ранкової кави з режисер(к)ами та правозахисниками. Щодня, починаючи з 25-го березня, режисер(к)и, чиї фільми були показані напередодні в конкурсах DOCU/СВІТ, DOCU/УКРАЇНА та DOCU/КОРОТКО, а також учасники(-ці) правозахисної програми RIGHTS NOW! спілкуватимуться з глядач(к)ами в неформальній атмосфері кав'ярні на першому поверсі кінотеатру «Жовтень». Окрім цього, у програмі Docudays UA відбуватиметься чимало цікавих позаконкурсних показів, майстер-класів та зустрічей із гостями фестивалю. Отже, коротко про найцікавіше.

Фільми, доступні для людей з порушеннями зору: як робити тифлокоментар
Кінотеатр «Жовтень» | Класік | 13.00
Практика забезпечення відеопродуктів спеціальним аудіоописовим коментарем є поширеною за кордоном. В Україні таких фільмів, на жаль, одиниці. Цьогоріч Docudays UA спільно з організацією «Fight For Right» підготував два фільми для людей з порушеннями зору. Крім того, на майстер-класі експерти та експертки розкажуть про особливості створення тифлокоментарів.
Поезія у документальному кіно. Розмова Лучяно Барізоне з Лорен Віссо
Кінотеатр «Жовтень» | Класік | 15.00
DOCU/КЛАС запрошує на розмову між Лучяно Барізоне, видатним кінокритиком, колишнім директором фестивалю Visions du Réel у Ньйоні, Швейцарія та членом журі численних світових кінофестивалів, і кінокритикинею, журналісткою, режисеркою Лорен Віссо (США).
Ліда
Кінотеатр «Україна» | Синя зала | 17.00
«Ліда» — це сучасний поетичний кінематографічний досвід. Змішування часу і місць створює подібну до живопису оповідь про сімейну любов, яка існує лише у спогадах. Неозначені у часі спогади переповідають головна героїня Ліда, її син і сестра. Ліда – стара бабуся й остання людина, що розмовляє старою шведською у колишньому шведському поселенні в Україні.
Дискусія «Ленінопад і трансформація урбаністичної свідомості»
Triptych: Global Arts Workshop | Велика зала | 18.30
Вільний вхід
У рамках виставки «У пошуках Леніна» запрошуємо на дискусію «Ленінопад і трансформація урбаністичної свідомості», де чотири творчі інтелектуал(к)и обміняються думками про майбутнє декомунізованих міст України і про роль, яку відіграє публічний простір у розвитку громадянської свідомості і трансформації ідентичності.
Відлюдна земля
 Кінотеатр «Україна» | Червона зала | 21.15
Дослідники знайшли 32 документальні стрічки, зняті на острові Пасхи майже сто років тому. Вони містять зображення кам’яних скульптур острова – «моаї», – але практично не показують жителів острова, які стали жертвами жорстокої колонізації. «Відлюдна земля» розповідає про те, як один із найкрасивіших туристичних куточків у світі колись був в’язницею, а також про сучасну тюрму на острові – невелике поселення, що охороняють місцеві жителі та чилійські тюремні охоронці.

 

Офіційна інформація