f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Відомі російські режисери й актори читають Сенцова

05.06.2018

Відомі російські актори й режисери відкрито звертаються на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який оголосив безстрокове голодування.

Про це пише "Новая газета".

Андрій Звягінцев, режисер

Мене звати Андрій Звягінцев. Я кінорежисер. Я б дуже хотів, щоб ми з вами навчилися чути тихий голос людини. Я б дуже хотів, щоб влада почула голос Олега Сенцова, його крик...

 

Я мрію побачити Олега Сенцова на волі, як я мрію, щоб наше суспільство струсило з себе цей сомнамбулічний сон байдужості. Дякую за увагу. Спасибі всім!

Лія Ахеджакова, актриса

Мені здається, що всі повинні подавати свій голос в тій якості, в якій зможуть, тому що сьогодні Сенцов, а завтра — будь-хто з нас. Кожен з нас, хто не сподобається... На кого настукають, хто щось скаже, що можна інтерпретувати як екстремізм — таке широке поняття, яке лягає буквально на кожного з нас, на будь-кого!

 

Давайте кричати в силу своїх можливостей, давайте будемо в цьому екстремальні — захисту невинуватих і в захисті тих, кого ми любимо.

Ксенія Раппопорт, актриса

Спасибі, що дали таку можливість — підтримати та взяти участь в цьому. Я дуже хочу і вірю в те, що все закінчиться добре. Я дуже цього бажаю Олегу і всім нам.

Юлія Ауг, актриса

Я підтримую Олега Сенцова. Я вимагаю, щоб його голодування негайно було припинене, його судову справу було відправлено на дорозслідування, щоб у нього був відкритий процес, відкритий і прозорий. Щоб Олег міг забезпечити себе гідними адвокатами і присутністю правозахисників.

 

Ще я вимагаю, щоб його негайно повернули на територію держави його істинного громадянства — тобто в Україну. А також я б дуже хотіла, щоб справи всіх політичних українських в'язнів на території Росії теж повторно розслідувалися із залученням сил Євросоюзу.

Оповідання Олега Сенцова

«Дитинство»

Читають: Євген Циганов, Олександр Паль, Олександр Яценко та Костянтин Кожевніков

«Бабуся»

Читають: Ольга Лапшина і Ксенія Раппопорт

 

«Собака»

Читають: Андрій Звягінцев, Світлана Каминіна, Лія Ахеджакова

Як повідомляв Укрінформ, український режисер Олег Сенцов був засуджений російським судом на 20 років на підставі сфальшованих звинувачень. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів.

Тим часом 4 червня кореспондент Укрінформу Роман Сущенко був засуджений в Росії на 12 років за надуманими звинуваченнями.

Фото: MEDIAZONA;

Джерело: Укрінформ.