f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ З УКРАЇНСЬКИМИ ФІЛЬМАМИ У КІНОТЕАТРІ «BOOMER»

23.08.2018

24 серпня 2018 року на честь 27-го Дня незалежності України кінотеатр «Boomer»  підготував ретроспективу сучасного українського кіно.

Квитки на українські фільми можна придбати за спеціальною ціною – лише 27 грн!

До Дня незалежності кінотеатр повертає у прокат такі українські хіти як «Кіборги», «Викрадена принцеса», «Микита Кожум’яка». Плюс лише в цей день унікальна нагода відвідати українські фільми з актуального прокату: «Брама» та «Гірська жінка: на війні» за зниженою ціною.

Родзинкою цього дня буде підбірка корткометражних робіт молодих і перспективних, але уже відомих та титулованих режисерів (Марини Степанської, Валерії Сочивець, Олександри Чупріни, Катерини Павленко та Юри Катинського). Їх кінотеатр разом із спільнотою «Сучасне українське кіно» зібрав в альманах «Незалежність».

А також з особливою гордістю кінотеатр має за честь представити три документальних фільми, які взагалі раніше не демонструвалися у кінотеатрі «Boomer» – кіно про події у Іловайську «Війна химер» та два фільми про жінок на війні «Невидимий батальйон» і «Явних проявів немає».

Детальніше про фільми:

«Кіборги»
Україна, 2014 рік. Історія про справжніх героїв своєї країни. Вони тримають Донецький аеропорт імені Сергія Прокоф’єва тоді, коли ворожі сили перевищують їх чисельно в рази. Більш того, вороги вже повідомили про захоплення стратегічного об’єкта. Українці вже 4 місяці утримують об’єкт, і поки в них вірять ті, хто чекає їх вдома, вони будуть стояти до кінця…

«Викрадена принцеса»
Ця дивовижна історія сталася за часів відважних лицарів, прекрасних принцес і темних чаклунів. Мандрівний артист Руслан закохується у княжу дочку Людмилу. Однак їхнє щастя триває недовго. Підступний чаклун Чорномор викрадає Людмилу за допомогою магії.

«Гірська жінка: На війні»
50-річна Хатла оголошує війну місцевому алюмінієвому заводу, який загрожує екології. Вона ризикує всім, щоб захистити ісландські передгір’я – але ситуація змінюється, коли в її житті з’являється дівчинка-сирота.

«Микита Кожум’яка»
Мультфільм продовжує історію відомого героя Кирила Кожум’яки, який переміг останнього Змія. Тільки головним героєм цієї історії став його 12-річний син Микита, який не володіє дивовижною фізичною силою батька і тільки завдяки силі характеру повинен перемогти Змія і врятувати світ…

«Брама»
Містика, чарівні істоти та реалії життя в новому погляді на Чорнобильську зону відчуження. Чудернацька історія про родину, в якій головує баба Пріся, що товаришує з русалками, під’їдає галюциногенні гриби і якось у війну зарізала дванадцятьох есесівців, а зараз отримала містичне попередження про катастрофу…

«Війна химер»
Це переосмислення особистого досвіду режисерки Анастасіі? Старожицькоі? та бійця-добровольця з позивним Лавр. Він потрапив у Іловайський котел, пережив загибель друзів, вона побувала у прифронтових містах. Їхня спроба спільного життя опісля всього потребувала нової, вже спільної подорожі на війну.

«Явних проявів немає»
Що залишається за лаштунками героїчних відео про наших воїнів в Україні? З чим вони змушені стикатися, сам на сам, у мирному житті, і де закінчується війна? Це історія жінки, яка повертається з війни. Розмовляючи з психологами, борючись із ПТСР та панічними атаками, вона намагається повернутися до нормального життя. Цей документальний фільм показує її шлях від початку реабілітації до повернення на роботу.

«Невидимий батальон»
Шість історій жінок-військовослужбовиць. Героїні фільму різні за своїм життєвим досвідом, віком, військовими та цивільними професіями, проте їх всіх об’єднала ця війна, і їх історії створюють панорамну картину становища жінки у Збройних Силах.

Альманах короткометражних українських фільмів «Незалежність»

– «Кров» (реж. Валерія Сочивець)
Молода віолончелістка закохана і хоче, щоб Він став її першим, але не кожен хлопець наважується на це…

– «Післясмак» (реж. Юра Катинський)
Поїхати в гості до п’яного незнайомця – весела імпровізація трьох друзів. Проте, не факт, що наміри хазяїна дому виявляться втішними.

– «Щоденник» (реж. Олександра Чупріна)
Денису – 14. Він отримує двійки, рубиться в Доту і шукає себе. «Щоденник – твоє обличчя», – кажуть йому у школі. У відповідь він створює альтернативний відеощоденник, де відверто розмірковує про те, що дійсно турбує його. Ми – за лаштунками підліткового життя. Який він – шлях дорослішання?

– «Ефект сходів» (реж. Катерина Павленко)
Ефект сходів – це коли ти не знаходиш, що сказати, а потім доречна відповідь вдаряє тебе по голові уже десь на сходах. Олега відповідь вдарила надто сильно. Чи то була стріла Амура…

– «Чоловіча робота» (реж. Марина Степанська)
47-річний чоловік працює на Корпорацію, що займається незаконним захопленням земель. Приїхавши перевірити черговий «об’єкт», він натрапляє на недобудований собор без бань, що стоїть, покинутий, посеред поля. Героєві треба розв’язати два питання – що робити з будівлею, з огляду на інтереси Корпорації, та як домовитись з ошуканим фермером, якому насправді належать поля.

Джерело: Бюро української кіножурналістики (БУК).