f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

У Венеції покажуть новий фільм Сергія Лозниці

06.09.2018

Завтра на ювілейному 75-му Венеційському кінофестивалі у позаконкурсній програмі неігрового кіно відбудеться світова прем’єра нового документального фільму Сергія Лозниці «Процес».

«Процес» –  це документальний фільм, змонтований з хроніки 30-х років про сталінські репресії. Цього року це вже третя робота відомого режисера, яка отримує прем’єру на головних світових кінофестивалях. Іншу документальну стрічку Лозниці - «День перемоги» - було представлено у програмі «Форум» на Берлінале, а створений за підтримки Держкіноігровий фільм «Донбас» отримав нагороду за найкращу режисуру програми «Особливий погляд» 71-го Каннського кінофестивалю. Крім того, за рішенням Українського Оскарівського комітету фільм «Донбас» представлятиме Україну у цьогорічній боротьбі за премію «Оскар». 

Нагадуємо, що в рамках 75-го Венеційського кінофестивалю створений за підтримки Держкіно українсько-італійський фільм «Ізі» отримав нагороду Opera Prima програми Kineo Diamanti al Cinema, яка вручається на кінофестивалі вже 16-й рік поспіль. Премія Kineo Movie Diamond Award, заснована Міністерством культури Італії спільно з CSC(Експериментальний центр кінематографії) Award, SNCCI (Національна спілка кінокритиків) та журналом Best Movie, вручається за найкраще поєднання художньої якості та потенційної можливості поширення фільму на міжнародному ринку. 

Венеційський міжнародний кінофестиваль — це найстаріший та один із найпрестижніших у світі кінофестивалів категорії «А». Цьогорічний, ювілейний 75-ий Венеційський фестиваль проходить з 29-го серпня по 8-ме вересня.

Офіційна інформація.