f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

BBC опублікував документальну стрічку про Хортицю «Воїни-козаки з України»

22.09.2015

Знімальна група британського телеканалу BBC підготувала короткометражний фільм про острів Хортиця «Воїни-козаки з України», повідомляє «Телекритика».

У фільмі йдеться про історію Хортиці та легендарних козаків, які в XV-му столітті рушили сюди шукати свободи та демократії, та сучасність острова. До фільму увійшли загальні види Хортиці, сцени, які відтворюють бойове мистецтво козаків, згадки про війну на Сході України та міркування про роль козацької спадщини для українців. Тривалість роботи – чотири хвилини та двадцять секунд.

Стрічка – одна з шести історій у циклі програм BBC World про шість островів: в Україні, Уганді, Мозамбіку, Індонезії та про Канарські острови.

«Нам здалося, що Хортиця буде саме таким цікавим островом, і ми не помилилися. Взагалі, усім зараз цікава Україна, адже до цього про Україну багато чого не знали, а зараз вона відкривається для багатьох на Заході», – розповів учасник знімальної групи Андрій Кравець.

Зйомки стрічки розпочалися 25 квітня 2015 року і тривали до травня. Їх проводили із суші, води і повітря, для зйомок застосували камери на радіокерованих квадрокоптерах. До фільму увійшли кадри із історико-культурним комплексом «Запорізька Січ», святилищем рідновірів, історико-меморіальним комплексом «Скіфський Стан», кінним театром. Є тут і панорамні види природних скарбів заповідника. 

На фото – знімальна група фільму із керівником загону майстрів козацьких бойових мистецтв Юрієм Копишинським

За інформацією «Телекритики»