f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

Репортаж зі зйомок фільму «Шлях мерця» Георгія Фоміна

20.04.2016

Кінокомпанія «Директорія кіно» за підтримки Державного агентства України з питань кіно завершує знімання містичного трилера «Шлях мерця» Георгія Фоміна із Миколою Вереснем у головній ролі.

В центрі сюжету – пригоди Миколи Вересня (в ролі самого себе), що гине на знімальному майданчику фільму про Івана Грозного. Чорти, вважаючи телеведучого і актора «справжнім» царем, починають на нього полювання. Відтак легковажна, на перший погляд, комедія ставить перед глядачами вічні питання про людську душу, пекло, радянську совість та неусвідомлене життя.

Стрічка стала переможцем пітчингу Держкіно ще у 2012 році. Інфляція та складна економічна ситуація в країні змусили команду переглянути підхід до зйомок. За словами оператора-постановника фильму Юрія Дуная, зйомки проходили переважно за природного освітлення. Команда також застосовувала багатокамерну зйомку, коли сцени знімали паралельно. А значної роботи над спецефектами під час пост-продакшена вдалося уникнути завдяки гриму і манекенам.

Держкіно взяло на себе половину витрат на виробництво стрічки, а саме 8 млн. 298 тис. 499 гривень.

«Нам потрібен треш, хоррор і постмодернізм, щоб продемонструвати можливості жанрового українського кіно. Це буде фільм, спрямований не на те, щоб перемагати на фестивалях, а щоб подобатися глядачу», – прокоментував зйомки голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Подаємо репортаж «ВідеоТеКи» зі знімального майданчика фільму.

Редакція сайту НСКУ

«ВідеоТеКа», 16 квітня 2016 року