f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

Презентовано кліп «Ой у лузі червона калина» до фільму Зази Буадзе «Червоний»

04.08.2017

3 серпня 2017 року у терміналі D міжнародного аеропорту «Бориспіль» відбувся виступ гурту «Гайдамаки» разом з Тонею Матвієнко та презентація кліпу пісні «Ой у лузі червона калина», створеного на основі кінематографічного матеріалу фільму Зази Буадзе «Червоний».

Виступ знаменував початок всеукраїнського промотуру «Червоного».

Загальнонаціональна прем’єра фільму відбудеться в День Незалежності 24 серпня 2017 року.

Кліп представили гурт «Гайдамаки», співачка Тоня Матвієнко, генеральний продюсер продюсерського центру «Інсайтмедіа» Володимир Філіппов, режисер Заза Буадзе, автор сценарію Андрій Кокотюха, актори та інші члени знімальної групи, які анонсували початок всеукраїнського промотору й прем’єру фільму.

Публіка тепло прийняла виступ музикантів і наповнені патріотичним натхненням промови автора сценарію фільму Андрія Кокотюхи та режисера кінострічки Зази Буадзе.

Сюжет стрічки «Червоний» розповідає про героя, який бореться за ідеали вільної України в умовах протистояння ворожому тоталітарному режиму. 1947 рік. У страшну м’ясорубку сталінських таборів потрапляє воїн УПА Данило Червоний, який мусить пройти крізь пекло і нелюдські умови каторги, переслідування кримінальними ватажками, підлість, зраду і відчай. Данило знаходить в собі сили протистояти репресіям начальника табору і робить відчайдушну спробу вирватися на волю, піднявши перше повстання у таборі.

Гостросюжетну історичну драму створено за підтримки Держкіно України.

Режисер-постановник Заза Буадзе. Автор сценарію Андрій Кокотюха, за мотивами власного роману «Червоний». Оператор-постановник Олександр Земляний. Композитор Франко Еко. Художник-постановник Юрій Ларіонов. Художник з костюмів Світлана Симонович. Художник-гример Леля Поліщук. Режисер монтажу Віктор Маляренко. Звукорежисер Олег Кульчицький. Лінійний продюсер: Андрій Полікашкін.

У ролях: Микола Береза, Олег Шульга, Любов Тищенко, Олександр Мавріц, Володимир Шпудейко, Ігор Колтовской, Олег Стефан.

Офіційна інформація