f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Docudays UА запрошує на перше побачення з прибульцями

31.08.2015

2 вересня Європейське космічне агентство відправляє космонавта Андреаса Моґенсена у відкритий космос. Того ж дня у двадцяти країнах світу відбудеться одночасна прем’єра нового документального фільму Майкла Медсена «Візит: інопланетна зустріч», який пропонує уявити ймовірний сценарій першого контакту з прибульцями на Землі, повідомляє Docudays UA.

Docudays UА запрошує долучитися до міжнародної прем’єри в Україні і взяти участь у живій трансляції з секретного бункера у Копенгагені. Пряме включення почнеться 2 вересня о 20.00 за київським часом в Астрономічній обсерваторії Київського національного університету імені Тараса Шевченка за адресою: вул. Обсерваторна, 3.

Вхід вільний, але попередня онлайн-реєстрація обов’язкова за цим посиланням.

У зв’язку з тим, що онлайн-трансляція відбуватиметься синхронно у двадцяти країнах світу, просимо прийти на показ не пізніше ніж за 15 хвилин до початку.

Про фільм   

«Візит: інопланетна зустріч» – це повнометражний науково-філософський документальний фільм Майкла Медсена про зустріч людства з прибульцями. Перше побачення з гостями з космосу висвітлено через уявний візит представників розумної цивілізації з іншої планети. Наразі не існує офіційного плану для першого контакту. Тому «Візит» – це не лише радикальна одіссея у невідоме, а й глибинне дослідження самого людства. Зрештою, це дзеркало, в якому ми можемо побачити радикально відмінний образ того, що знаємо про самих себе. 

Майкл Медсен – данський режисер-концептуаліст. Його останній 3D-фільм Halden Prison входить до проекту «Собори культури» (Cathedrals of Culture), ініційованого Вімом Вендерсом. Окрім цього Майкл читає лекції в університетах Нідерландів, Данії, Великобританії, США та Австралії.

Про локацію  

Астрономічна обсерваторія Київського національного університету імені Тараса Шевченка – це унікальна споруда, що розташована у центрі міста і знаходиться під загрозою знесення задля вигоди забудовників. Та незважаючи на занедбаність території, за 170 років свого існування цей науковий центр здобув світову славу та зберігає унікальні архіви спостережень ще з 1845 року та близько двадцяти тисяч експонатів, пов’язаних із наукою та технікою. До того ж, це місце вважається маленьким екологічним заповідником у серці столиці.

Про подію

Завдяки інтерактивному формату заходу, аудиторія з різних куточків світу зможе разом поміркувати про питання дослідження космосу, про можливість існування в космосі інших форм життя та про реакцію людства на прибуття представників позаземної цивілізації на нашу планету.

За допомогою СМС, Фейсбуку та Твітера учасники зможуть поставити запитання експертам, спеціально зібраним у Копенгагені в секретному бункері. Серед них: Кріс Велч, професор космічної інженерії в Міжнародному космічному університеті, данський астронавт Андреас Моґенсен та режисер Майкл Медсен.

«Інопланетна зустріч» відбуватиметься за таким розкладом

У зв’язку з тим, що онлайн-трансляція відбуватиметься синхронно у двадцяти країнах світу, просимо прийти на показ не пізніше ніж за 15 хвилин до початку.

20.00 – привітання від ведучого міжнародної події (пряма трансляція з бункера в Копенгагені)*
20.05 - показ стрічки «Візит: інопланетна зустріч»(83 хвилин, з українськими субтитрами)
21.30 – трансляція обговорення фільму з режисером і запрошеними експертами та питання з аудиторії
22.00 - кінець заходу    ?

* онлайн-трансляція та інтерактивна дискусія відбуватимуться англійською мовою.

Міжнародні партнери події

Міжнародний космічний університет (заснований у 1987) випустив понад 3900 студентів з більш ніж 100 країн. Крім того, це ефективна мережа професіоналів, що активно сприяє індивідуальному кар’єрному росту, професійній діяльності та міжнародній співпраці в царині космосу.

Всесвітній тиждень космосу започатковано декларацією ООН у 1999 році. З того часу він перетворився на найбільшу подію на тему космосу на Землі. У 2014 році більш ніж 1400 подій у 80 країнах розповідали про користь та радощі від дослідження космосу. 

Копенгагенський міжнародний документальний фестиваль CPH:DOX – це найбільший кінофестиваль у Скандинавії. Щороку він демонструє в кінотеатрах Копенгагена понад 200 фільмів з цілого світу, а також презентує концерти, виставки мистецтва, п’ять днів професійних семінарів, кіноринок і міжнародний форум фінансування та спільного виробництва.

Magic Hour Films – продюсерська компанія, що була створена у 1984 році. Її спеціалізація – авторські документальні та арт-хаусні стрічки.

Autlook Filmsales багатопрофільна дистрибуторська компанія, що працює з документальним кіно. 

Щоби долучитися до обговорення «інопланетної зустрічі», приєднуйтесь до події у соціальних мережах

Facebook: https://www.facebook.com/TheVisitDoc

Twitter: https://twitter.com/thevisit_doc

Docudays UA, 27 серпня 2015 року