f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Про OIFF Business Club

30.07.2016

22 липня 2016 року в рамках 7-го Одеського міжнародного кінофестивалю відбулася нова бізнес-подія: OIFF Business Club. Формат заходу — зустрічі з відомими підприємцями, вченими та кінодіячами. Першими експертами OIFF Business Club стали Джанін Ведел і Уберто Пазоліні. Виступи модерували Андрій Пальчевський та Олексій Тарасов.

«Бути фактором, що об'єднує бізнес і кіно — велика честь для Одеського кінофестивалю. В цьому році ми отримали рекордну кількість заявок: наприклад, в міжнародний конкурс свої роботи подали учасники з 75 країн. Кіноіндустрія розвивається, а разом з нею і наш фестиваль; ми дуже раді, що стільки людей долучається до культури кіно, яку ми просуваємо», — представила нову секцію Президент ОМКФ Вікторія Тігіпко.

Першим спікером бізнес-клубу стала всесвітньо відомий антрополог, фахівець в галузі міжнародної політики та торгівлі, корупції, приватизації, а також експерт в питаннях соціальної взаємодії Джанін Ведел. На прикладі Дональда Трампа вона пояснила, що в західному світі все більше вибиваються вперед аутсайдери, які ставлять себе на противагу діючій державній системі: «У всьому світі соціологічні опитування показують високий рівень падіння довіри до формальних інститутів влади. Західне населення починає звинувачувати в кризі уряду його лідерів. Все це, на мій погляд, є наслідоком так званої «нової корупції», яка є легальною, але такою, що підриває довіру людей». За словами Ведел, яка довгий час вивчала політичні процеси Східної Європи, через давню історію недовіри до влади в цьому регіоні у людей давно виробилася система обходу формальних заборон. Вона зазначила, що зараз можна спостерігати все більше паралелей між заходом і країнами Східної Європи пост-комуністичного періоду.

Модератором зустрічі з Джанін Ведел був Андрій Пальчевський — широко відомий в Україні журналіст та телеведучий, підприємець, керівник Благодійного Фонду «Євролаб».

Незалежний продюсер, засновник Redwave Films і колишній віце-президент Columbia Pictures Уберто Пазоліні розповів про роботу з дистрибуторами, пошук фінансування та головні помилки продюсера на прикладі своєї роботи в кіно. Продюсер таких успішних картин, як «Чоловічий стриптиз», «Час циган» і «Місто хуліганів», Уберто Пазоліні прийшов в кінобізнес, залишивши успішну кар'єру інвестиційного банкіра. «Моя робота в кіно почалася проханням рознести всім чай на знімальному майданчику. Подумати тільки, ще місяць тому чай приносили мені!» — ділиться Пазоліні. Вихований в британській кінотрадиції, він розповів про анго-саксонську систему кіновиробництва, де ідеї йдуть безпосередньо від продюсера. Також на прикладі фільму «Милий друг», знятого за романом Гі де Мопассана, Пазоліні розповів про складнощі роботи з відомими акторами і про те, як їх залучити до свого проекту. «Я хочу порадити всім, хто збирається працювати в кіноіндустрії, не сприймати мої слова за чисту монету і серйозний орієнтир. Найголовніше — по-справжньому загорітися і знайти людей, здатних розповідати історії правдиво і відверто. Це ті неоціненні якості, які приховані в загальному хаосі, що панує в кіноіндустрії».

Модератором зустрічі з Уберто Пазоліні виступив головний редактор fashion видання Buro 24/7, колишній головний редактор «Esquire Україна» Олексій Тарасов.

За інформацією ОМКФ