f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Оголошено дату прем'єри історичного екшену "Захар Беркут"

19.09.2018

Заради успіху прокату стрічки свої зусилля об’єднали лідери ринку медіаконтенту: канал «Україна», FILM.UA Group та компанія Ukrainian Film Distribution 

Історичний екшн «Захар Беркут» режисера Ахтема Сеітаблаєва, виробництва компаній Kinorob та Cinema Day за підтримки Державного агентства України з питань кіно, вийде в широкий український прокат 10 жовтня 2019 року. Про це команда фільму оголосила під час відкриття панельної дискусії «Українське кіно в прокаті. Стратегія win-win», що пройшла в рамках 8-го форуму KYIV MEDIA WEEK. Крім того, продюсер проекту Єгор Олесов повідомив, що генеральним медіа-партнером фільму виступить телеканал «Україна». Стрічку, зняту за мотивами однойменної повісті Івана Франка, випускає в прокат провідний дистрибутор національного кіно - компанія Ukrainian Film Distribution.

«Вітаю об’єднання зусиль провідних учасників медіаринку, які працюватимуть разом заради успіху прокату «Захара Беркута». Для креативних індустрій вже давно є хибною теза про те, що попит народжує пропозицію. Завжди пропозиція народжує попит, бо люди не можуть хотіти того, про що вони не знають. Їм треба розповідати про українські фільми: успішний прокат картини не в останню чергу залежить від вірно вибудованої промокампанії. Сподіваюсь, що осучаснена екранізація одного з найвідоміших творів української літератури матиме значний успіх у глядача», - зазначив Пилип Іллєнко, Голова Державного агентства України з питань кіно.

Раніше повідомлялося, що до знімальної команди історичного екшена «Захар Беркут», що створюється компаніями Kinorob та Cinema Day за підтримки Держкіно, приєдналися голлівудські колеги. Разом із режисером Ахтемом Сеітаблаєвим в якості співрежисера над стрічкою працює Джон Вінн. Продюсерами проекту з американської сторони виступають Джефф Райс, Юрій Карновський і Раджа Коллінз. За всю творчу та змістовну частину «Захара Беркута» відповідає українська команда, голлівудські партнери забезпечують комунікацію з міжнародним акторським складом та допомагають з просуванням фільму на північноамериканському ринку. Після широкого кінотеатрального прокату телевізійна прем'єра історичного екшену «Захар Беркут» відбудеться в ефірі телеканалу «Україна».

Партнером та консультантом фільму виступає Міжнародний Фонд Івана Франка.


Інформацію. надано Держкіно України.