f y
Національна спілка кінематографістів України

Персоналії

Нікітюк Марися

Закінчила 2007 року Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. На сьогодні завершує заочне навчання в Київському національному університеті театру, кіно та телебачення ім. Карпенка-Карого.

Працювала як журналіст, публіцист, театральний критик, є автором серії новел, що виходили в літературному альманасі «Святий Володимир», а також є автором п’єс «Ведмеді для Маші» та «Дівчачі радості», що були представлені у форматі читок на драматургічних проектах ЛСД (Лабораторія Сучасної Драми в Києві при ГогольФесті). «Ведмеді для Маші» отримали перше місце львівського драматургічного конкурсу Драма.ua (від театрального фестивалю «Драбина») 2010 року. Автор оповідань «Здохни. Історія кохання», «Кавасакі Ніндзя», «Бібліотеки ненаписаних книжок», «Міф», «Суки».

2004 року працювала для газета «День» як політичний журналіст. 2006-го працювала копірайтером у рекламній аґенції «Чотири плюс» (4+). З 2007 до 2009 працювала театральним критиком та публіцистом для журналів «ШО», «Timeout», «Личности Украины», газети «24». 2009-2010 працювала редактором відділу «Театр» для журналу «ТОП-10». Співпрацює по сьогодні з журналом «Український тиждень» в галузі театру, а також веде театральну рубрику на сайті Polit.ua та «Українська Правда. Життя».

2007 року заснувала проект театрального Інтернет видання Teatre.com.ua. На сторінках цього видання активно висвітлює сучасну світову драматургію, стан українського та європейського сучасного театру.

Бере участь у кінопроекті «Україно, goodbye!», є автором сценаріїв до короткометражних фільмів: «Жити», «Алкоголічка», «Ангел смерті», «Сашинька», «Мама-попінз». Пише кіносценарії, новели, повісті, п’єси.