f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Сьогодні вкотре підтвердилась думка, що мрія варта часу...

07.04.2019

"Усе починається з ідеї", - зазначив Олесь Янчук, директор кіностудії, режисер, актор.

Під час першої подорожі до Парижу в 2008 році, він побував на вулиці Расін, на тому самому місці 25 травня 1926 року, де було вбито Головного Отамана України Симона Петлюру. Режисер дізнався про історію загибелі Петлюри і вже не зміг викинути її з голови.

Протягом майже 8 років він досліджував життя Петлюри, разом з Михайлом Шаєвичем, Олександром Шевченко писав сценарій. І ще через 2 роки (вересень 2018) на екрани вийшов фільм "Таємний щоденник Симона Петлюри", який я раджу переглянути кожному.

Ця історична кінострічка є особливо актуальною сьогодні: вона нагадує, наскільки крихкою є демократія, наскільки важливо зберегти незалежність та єдність держави.

...Історія Олеся нагадала мені, що мрії та ідеї варті свого часу. Головне - праця, наполегливість і віра.

P.S. Проте, є ще одна історія, до якої Пан Янчук повертається вже протягом 20 років!!!. Але впевнений, ми обов`язково скоро її побачимо. Чекаємо:) Я впевнений, що ця кінострічка, якій варто в майбутньому вийти на екрани країни, не залишить нікого байдужим. ?Отож, йдемо до своїх мрій, як би багато часу не потрібно було для їх реалізації.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100002332415372

https://www.facebook.com/gennadiy.chizhikov?__tn__=%2CdlC-R-R&eid=ARDs8B8QcCPRWDGA3taDlNADco_El1OXkYyZ7UbnA-_xoY3NNR1CXwzysCD9HXoXmG7s_kFuRZwZgkb5&hc_ref=ARQDArvsmYf5-k9hJQUQgVVi3k1ZCQKEuYmpLBB4iUiDo5tPYQoStHhpfQrfVtFiya8