f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Авторам фільму "Тарас. Повернення" надійшло запрошення від КМФ "Літопис"

19.01.2020

Лариса Ефименко: Шановні автори фільму ! Запрошую вас взяти участь в конкурсній програмі Київського міжнародного фестивалю "Кінолітопис" і представити свій фільм . Заявка на участь в конкурсі на сайті: www.kinolitopys.com.ua Чекаємо на ваш фільм! Бажаемо успіхів!

Тарас. Повернення. Фільм Олександра Денисенка знаходиться в Будинок кіно. 17 січня о 20:09 · Kyiv · Наш флешмоб #Тарас_Повернення / #Підтримуємо_Українське_Кіно підтримав РОМАН БАЛАЯН, український кінорежисер, сценарист і кінопродюсер вірменського походження, Народний артист України. Учень Сергія Параджанова,

Роман Гургенович є режисером культових фільмів "Бірюк" (1977), "Польоти уві сні та наяву" (1987), "Бережі мене, мій талісмане" (1986), "Два місяці, три сонця" (1998), "Ніч світла" (2004).

Зараз Роман Балаян працює над своїм першим україномовним фільмом "Ми є ... ми поруч".

"Не розумію, чому фільм про Шевченка так довго не виходить до українського глядача", - сказав Роман Гургенович під час творчого вечора, присвяченого пам'яті видатного українського режисера Володимира Денисенка, батька Олександра (16.01.2019, у Будинку кіно).

Саме Роману Балаяну та Олександру Денисенку українці завдячують поверненням «Совісті», репресованого за радянських часів фільму Володимира Денисенка 1968 року виробництва, який входить у найкращі фільми українського кінематографу.

Чекаємо національної прем'єри нового нешаблонного фільму про Тараса Шевченка "Тарас. Повернення" режисера та автора сценарію Олександра Денисенка!

Нагадуємо, що останній повноцінний широкоформатний художній фільм про Шевченка вийшов в кінотеатрах 55 років тому – фільм «Сон» (1964 р.) режисера Володимира Денисенка. Такий символічний міст від Сну до Повернення. На фото кінорежисер Роман Балаян та викладачі Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ганна Швець та Мирослава Шевченко підтримують вихід фільму "Тарас. Повернення" до українського глядача.

Фото Анни Семенової

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach?fref=search&__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARBUEvhvLjLExT6EQqwKKptFylU9FgfqXDUHk-Rh3uDVf8xl8CcPkMvtqjVL1BZCrurbEaMfP16cBz8r

https://www.youtube.com/watch?v=PQDTK5Noyrs

https://www.youtube.com/watch?v=RT8bUU3PDHI