f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Голові Державного агентства України з питань кіно КУДЕРЧУК М.Н.

20.05.2020

Шановна пані Марино! Висловлюю Вам свою повагу та звертаюсь з наступним.

За нинішніх непростих перипетій державного, суспільного і культурного життя для нас усіх важливо з’ясовувати і узгоджувати бачення шляхів і методів розвитку кіноіндустрії та екранної культури України. Упродовж останнього десятиліття практика такого узгодження між нашою Спілкою та керівництвом Держкіно стала цілком позитивною традицією.

Саме в розвиток такої традиції пропонуємо Вам зустрітися із секретаріатом правління НСКУ в розширеному складі, за участі провідних українських кіно митців, для обговорення стратегії і тактики трансформації вітчизняної кіноіндустрії. Така зустріч дозволить познайомитись з Вами особисто, що важливо і для зняття певних упередженостей, які завжди існують у стосунках державних та громадських інституцій, а також обговорити як більші, так і менші проблеми кіногалузі.

Зокрема, нас турбують питання, пов’язані з процедурами організації та проведення конкурсів фільмових проектів, методики обрахунку витрат на виробництво фільмів, фінансування кіноосвіти, архівної служби та інші

Нашу ймовірну і бажану зустріч пропонуємо провести 02 червня 2020 року о 15.00 у Синій залі Будинку кіно. Як Вам відомо, згідно нових розпоряджень Кабінету Міністрів України дозволяється збиратися разом до 50 осіб, з дотриманням усіх профілактичних засобів, які ми гарантуємо. Максимальна кількість учасників зустрічі не перевищуватиме 25-30 осіб.

Сподіваємось, Ви приймете нашу пропозицію, яка сприятиме розвитку ділових стосунків між Державним агентством України з питань кіно та Національною спілкою кінематографістів України, консолідації усіх, хто працює в кінематографі України.

Заздалегідь вдячні.

З повагою, Голова НСКУ Олесь Янчук