f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Fw: Запрошуємо на перегляд індустрійної програми «Перший погляд» від Київського тижня критики

01.10.2020

Від імені оргкомітету та селективної комісії кінофестивалю «Київський тиждень критики» запрошуємо вас відвідати показ студентських фільмів програми «Перший погляд» із обговоренням. Показ відбудеться 27 жовтня у кінотеатрі «Жовтень», програму фільмів та точний час сеансу буде повідомлено пізніше.

Програма «Перший погляд» – індустрійна програма в рамках кінофестивалю «Київський тиждень критики», до якої входять студентські фільми. На показ запрошуються українські продюсери, відбірники кінофестивалів та кінокритики. Реєстрація на показ за посиланням обов’язкова.

«Цьогоріч ми започатковуємо індустрійну секцію “Київського тижня критики” – вона створена для знайомства молодих авторів з потенціалом з представниками кіноіндустрії. Ще на етапі навчання режисери-початківці отримають професійний фідбек для своїх студентських робіт, а студенти-кінокритики спробують себе у ролі кураторів фестивальної програми» – директор «Київського тижня критики» Денис Іванов.

До участі у показі було обрано 5 студентських кіноробіт, створених у рамках навчального процесу після 1 січня 2019 року. Стрічки були відібрані селективним комітетом програми у складі трьох студентів, які вивчають кіномистецтво і були обрані на конкурсній основі, та критиків-кураторів фестивалю «Київський тиждень критики».

До складу студентської селективної комісії увійшли: Валерія Плєхотко (Національний університет «Києво-Могилянська академія»), Поліна Яковлева (КНУТКіТ ім. І. Карпенка-Карого) та Тетяна Осадчук (Київський національний університет ім. Тараса Шевченка).

Кураторами фестивалю виступають українські кінокритики: редакторка розділу «Культура» онлайн-видання LB.ua та співзасновниця Спілки кінокритиків України Дарія Бадьйoр, режисер та засновник інтернет-журналу про авторське кіно Cineticle Станіслав Битюцький, кінокритик, автор видань LB.ua та DTF MAGAZINE, член FIPRESCI Сергій Ксаверов та кінокритикиня, журналістка DTF MAGAZINE, лекторка в «Культурному проєкті», ведуча подкастів на тему кіно на «Радіо Поділ» Анна Дацюк.

Київський тиждень критики – міжнародний кінофестиваль, створений з метою ознайомлення українських глядачів із найкращими новими фільмами, обраними професійними українськими кінокритиками. 4-й фестиваль пройде у кінотеатрі «Жовтень» з 22 по 28 жовтня. Перед відкриттям фестивалю відбудеться церемонія нагородження щорічною Національною премією кінокритиків КІНОКОЛО.

Організатор фестивалю – компанія «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.