f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Березневі вітання. День народження кінооператора, заслуженого діяча мистецтв України Андрія Владимирова

29.03.2021

Стелла Кломінська разом з Andrej Vladimirov.

Владимиров Андрій Гаврилович, оператор, фотохудожник, геній зображення, чарівник ... Я особисто відкрила для себе цього оператора після фільму Віктора Греся «Чорна курка, або Підземні жителі». Але тоді, у автора екранної картинки, була подвійна прізвище Владимиров-І-Степанов ...

Унікальне, ... високо професійне зображення з запаморочливими панорамами, приголомшливими портретами, немислимими внутрішньокадровими композиціями і дивовижною, казковою атмосферою - і заслужені призи, дипломи, визнання і захоплення. Андрій Владимиров і Павло Степанов ще довго ділили успіх на двох, працюючи в тандемі і на інших картинах, менш приголублених фестивалями і нагородами, але не менш помітними в плані образотворчого рішення.

На жаль, Павла Степанова вже немає з нами. Але дивно тонкий художник живописного кіно- і фотозображення Андрій Владимиров, продовжує радувати і дивувати своїми роботами !!!

***

Владимиров Андрій Гаврилович (р. 28 березня 1946 Ленінград), український кінооператор, заслужений діяч мистецтв України, Член Спілки кінематографістів СРСР з 1982 року, Член Спілки кінематографістів України, Член Гільдії кінооператорів України.

Закінчив операторський факультет КДІТМ імені Карпенка-Карого. Майстерня Юрія Іллєнка. (1972). З 1974 - оператор Київської кіностудії імені О.Довженка.

Далі:

https://www.facebook.com/klominska