f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Афіша Будинку кіно з 23 по 29 листопада

23.11.2015

Протягом тижня, з 23 по 29 листопада 2015 року, у Будинку кіно заплановано низку мистецьких подій.

У понеділок, 16 листопада, у Синій залі в рамках проекту «Наш ілюзіон» відбудеться показ художнього фільму «Раскольніков» (1923) – екранізації роману Федора Достоєвського «Злочин і кара», здійсненої німецьким кінорежисером-експресіоністом Робертом Віне з опорою на театральну виставу Московського художнього академічного театру. Показ відбудеться в рамках циклу «Наші співвітчизники у світовому кіно», укладеного кінознавцем Станіславом Сукненком.

У вівторок, 24 листопада, у Синій залі відбудеться вечір пам’яті народного артиста України, члена Правління НСКУ Анатолія Барчука «Кіношні бувальщини». Анатолій Барчук помер 7 червня 2015 року на 76-му році життя. Актор, який майже 50 літ тому прийшов на Київську кіностудію художніх фільмів імені О. Довженка, зіграв у знакових для українського кіно фільмах – «Анничка», «Два роки над прірвою», «Олеся», «На Київському напрямку», «Пропала грамота», «Гуси-лебеді летять», «Як гартувалась сталь», «Розпад», «Страчені світанки» та багатьох інших.

У середу, 25 листопада, у Синій залі відбудеться показ української документальної стрічки «Мандри в країну Чаянова» («Царське полювання») Михайла Ткачука – з нагоди 25-літнього ювілею фільму. Переднє слово скаже кінознавець Вадим Скуратівський, що вважає кінороботу, в якій йдеться про репресованого ученого та письменника Олександра Чаянова, еталоном жанру.

У п’ятницю, 27 листопада, у Синій залі в рамках звіту Херсонського осередку НСКУ відбудеться показ фільмів-переможців Х фестивалю аматорського кіно «Кінокімерія» та переможців 76-го та 77-го міжнародних фестивалів незалежного кіно «UNICA», а також майстер-клас із сценарної майстерності кінодраматурга Богдана Жолдака.

Того ж дня у Червоній залі відбудеться показ уславленого документального фільму «Присмерк» Валентина Васяновича – «Найкращого українського повнометражного фільму» 5-го Одеського МКФ. У стрічці показано життя 82-річної Марії та її хворого сина Сашка. Через серйозну недугу Сашко осліп. Він боїться смерті матері, але Марія відчайдушно чіпляється за життя, усвідомлюючи, що нікому буде подбати про її сина.

У суботу, 28 листопада, відбудеться зустріч Лабораторії проектів НСКУ, на якій буде презентовано стрічку «60 відтінків сірого» (режисери Павло Карьков, Олексій Черненко), створену кінематографічним гуртком «Наукова думка».

У неділю, 29 листопада, у Червоному залі в рамках проекту «Родинний кінозал» відбудеться показ аргентинського дитячого фільму «Розробник ігор» Хуана Пабло Бускаріні. За сюжетом нове захоплення хлопця Івана Драго – настільні ігри – переносить його у фантастичний світ, де він стикається зі злим генієм створення ігор, якого має перемогти, аби врятувати власну сім’ю. Все желающие приобрести диплом техникума, могут - купить диплом техникума , диплом техникума будет по любой профессии!

Запрошення на покази у Будинку кіно можна отримати у творчому відділі НСКУ (каб. № 208).

Більше інформації про події Будинку кіно тут>>>.

Власна інформація НСКУ