f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Підсумки засідання Секретаріату Правління НСКУ 25 серпня 2016 року

29.08.2016

25 серпня 2016 року відбулося чергове засідання Секретаріату Правління НСКУ, на якому було розглянуто такі питання:

  • Про розробку пропозицій ІХ Пленуму Правління НСКУ щодо процедурних питань проведення позачергового з’їзду НСКУ.
  • Про підсумки розгляду Комісією з регламенту та етики участі членів НСКУ в кінофестивалі «Золотий витязь», що проходив в окупованому Криму.
  • Про сплату членських внесків.

Про розробку пропозицій ІХ Пленуму Правління НСКУ щодо процедурних питань проведення позачергового з’їзду НСКУ

Секретаріат Правління НСКУ обговорив процедурні питання проведення позачергового з’їзду НСКУ.

Нагадаємо, що проводити позачерговий з’їзд необхідно, аби внести зміни до Статуту Спілки, яких оновлений Податковий кодекс вимагає для неприбуткових організацій. Інакше з 1 січня 2017 року НСКУ втратить статус «неприбуткової», що призведе до катастрофічних наслідків.

Водночас, з огляду на скрутний фінансовий стан Спілки, було визнано доцільним на позачерговому з’їзді також провести вибори голови НСКУ, голови Контрольно-ревізійної комісії, Правління НСКУ та Контрольно-ревізійної комісії, які мали відбутися у квітні 2017 року на черговому з’їзді.

Було вирішено, що делегатами з’їзду є усі члени Спілки, а позачерговий з’їзд має відбутися 25 жовтня 2016 року.

Секретаріат Правління НСКУ розглянув також низку інших процедурних питань, які були уточнені та затверджені пізніше того ж дня під час ІХ Пленуму Правління Спілки.

Про підсумки розгляду Комісією з регламенту та етики участі членів НСКУ в кінофестивалі «Золотий витязь», що проходив в окупованому Криму

22 травня 2016 року в окупованому Російською Федерацією Севастополі розпочався XXV Міжнародний кінофорум «Золотий Витязь», у роботі якого взяли участь члени Спілки – Олексій Колесник, Михайло Голубович і Валерій Ямбурський.

25 травня Секретаріат Правління НСКУ категорично засудив участь українських кінематографістів у будь-яких мистецьких чи громадських акціях, що відбуваються на окупованих територіях у Криму та на Донбасі.

«Пояснення щодо того, ніби йдеться про приховану протидію окупаційній владі, видаються лукавими і нещирими. Справжня протидія – це ігнорування будь-яких акцій, оскільки йдеться про пропагандистські кампанії на користь тези про «благотворність» включення того ж Криму до складу РФ», – йшлося в заяві Секретаріату Правління НСКУ.

Також було вирішено, що питання участі українських кінематографістів у кінофестивалі «Золотий Витязь» має розглянути Комісія з регламенту та етики Спілки.

За підсумками розгляду Комісія з регламенту та етики під головуванням Віктора Шкуріна одностайно ухвалила рішуче засудити участь членів НСКУ у фестивалі «Золотий витязь», що проходив у Криму, та попередити Олексія Колесника, Михайла Голубовича і Валерія Ямбурського, що у разі повторення виїзду на окуповану російською владою територію для участі у мистецьких заходах буде поставлене питання про їх подальше перебування у складі Спілки.

Секретаріат Правління НСКУ схвалив таке рішення.

Про сплату членських внесків

Контрольно-ревізійна комісія НСКУ опрацювала інформацію про заборгованість зі сплати членських внесків і рекомендувала, згідно зі статутом Спілки, виключити зі складу НСКУ тих членів Спілки, які не сплачували внески понад два роки.

Секретаріат Правління НСКУ схвалив рішення Контрольно-ревізійної комісії виключити зі складу Спілки Володимира Левченка, Анатолія Тютюнника (обидва – Чернігівський осередок НСКУ), Костянтина Шаміна, Ірину Андросову, Сергія Романюка (Івано-Франківський осередок НСКУ), Василя Сердюка (Херсонський осередок НСКУ), Михайла Беберашвілі (Харківський осередок НСКУ), Костянтина Шафоренка, Тетяну Гагіну і Тетяну Шкаріну (обидва – Севастопольський осередок НСКУ).

Водночас, було вирішено відкласти до 10 вересня 2016 року розгляд питання про сплату членських внесків Миколою Кривенком, Володимиром Мазуром, Жаном Мельниковим і Вікторією Сухановою для його узгодження із головою Дніпропетровського осередку НСКУ Валентиною Слободою.

Також було вирішено відкласти розгляд питання щодо сплати членських внесків членами Спілки, які мешкають на неконтрольованій Україною території Донбасу.

Внаслідок виключення членів Севастопольського осередку НСКУ Тетяни Гагіної та Тетяни Шкаріної та смерті голови осередку Валентина Гребельного Севастопольський осередок НСКУ припинив своє існування

Також Секретаріат Правління НСКУ уточнив, що члени Спілки сплачують членські внески як непрацюючі пенсіонери з моменту подання до Спілки документів, які засвідчують, що людина не працює.

Відповідні рішення того ж дня були винесені на обговорення та затвердження ІХ Пленуму Правління Спілки.

Також під час засідання було розглянуто низку поточних питань життя НСКУ.

Сергій Васильєв