f y
Національна спілка кінематографістів України

Статті

Молодий український режисер Антоніо Лукіч увійшов до рейтингу Forbes "30 до 30".

11.11.2020

Суспільне Око

Вітаємо!!!

У кінематографі Антоніо дебютував із повнометражною стрічкою "Мої думки тихі", що стала чи не найбільш обговорюваним фільмом в українському культурному просторі останніх років. Фільм підкорив не тільки українців, а й глядачів з усього світу, бо стрічка зібрала майже всі можливі нагороди.

Хто ж він такий Антоніо Лукіч? В одному зі своїх інтерв’ю режисер зізнався, що коли приїхав вчитися із Закарпаття до Києва навіть не знав хто такий Фелліні.

"Коли я приїхав до Києва, то не знав навіть, хто такі Федеріко Фелліні та Майкл Бей – їхні імена я вперше почув, стоячи в черзі на подачу документів. До того думав, що "Фелліні" – це назва ужгородської піцерії. Але за рік сильно надолужив і знав уже набагато більше – від Стенлі Кубрика до Вітторіо Де Сіки…", – сказав він у розмові з opinionua.com.

Лукіч розповідає, що режисура – це спроба зібрати людей, які талановитіші за тебе, і разом попрацювати над твоєю ідеєю. "Для мене режисура – це спостережливість і любов до людей, перепрошую за пафос. Необов’язково це мають бути милі комфортні фільми, але я хочу бачити, що режисер заодно з героями, що він, умовно кажучи, один із них. Що він страждає разом з ними, радіє разом з ними. Пасивне споглядання – ні. Активне співпереживання – так", – пояснює він.

Щодо фільму "Мої думки тихі", то на думку Лукича, це стрічка про невимовлені слова.

"Ми не завжди можемо підібрати слова до людей, яких ми любимо, і говоримо про всякі нісенітниці. А про головне ми мовчимо", – додає режисер.

Якщо ви ще не бачили стрічку, перегляньте обов’язково, можливо, відчуєте оті невимовлені слова, про які каже Антоніо Лукіч.

https://www.facebook.com/suspilne.oko/photos/a.419386274930977/1528780773991516/