f y
Національна спілка кінематографістів України

Статті

У день народження Казимира Малевича. Довженко-центр анонсував випуск книги зі статтями художника про кіно

25.02.2021

23 лютого, виповнюється 142 роки з дня народження українського художника, основоположника супрематизму Казимира Малевича.

Саме у цей день Довженко-центр повідомив, що працює над виданням перекладу книги американської дослідниці Маргарити Тупіциної Малевич і кіно.

«Це видання доповнять статті Малевича про кіно, які вперше можна буде прочитати українською мовою, та матеріали про „український контекст“ діяльності відомого супрематиста. Тема кіно дуже цікавила художника — він відвідував кіносеанси й активно про них дискутував, мав свою теорію про те, яким має бути хороший кіноплакат, навіть створив сценарій анімаційного фільму, який потім намагався втілити на екрані німецький авангардист Ганс Ріхтер», — йдеться у повідомленні.

У день народження Казимира Малевича. Довженко-центр анонсував випуск книги зі статтями художника про кіно.

Також у Довженко-центрі додали, що більшість статей про кіно Малевич написав у 1928−1930 роках, під час так званого «київського періоду», коли викладав в Київському художньому інституті й часто бував в Україні.

https://nv.ua/ukr/art/den-narodzhennya-kazimira-malevicha-dovzhenko-centr-vidast-knigu-zi-stattyami-hudozhnika-50143721.html