f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

ЗАПОРІЗЬКА ІЛІАДА. ТАРАС БУЛЬБА ТА ЙОГО СИНИ

12.03.2021

До 200-річчя Миколи Васильовича Гоголя в Україні був задуманий один з наймасштабніших проектів вітчизняного кіно, в якому повинні були взяти участь такі світові зірки, як Жан Рено, П'єр Рішар, Міла Йовович, Олексій Петренко, Лариса Кадочникова

Кіношедевру не судилося здійснитися, але залишився геніальний сценарій кіноепосу, якій понад 10 років чекав свого часу і лише в минулому році був виданий у видавництві Саміт-Книга за підтримки Департаменту суспільніх комунікацій КМДА (кер. Roman Lelyuk)

Лицарський триптих, створений Народним артистом України, режисером Віктором Степановичем ГРЕСЕМ за мотивами творів Миколи Гоголя з використанням народних легенд, билин, байок, переказів і казок був представлений сьогодні на суд високій публіці в затишному ресторані Грузія-Фільм (з вдячністю Ревазу Міхаелі).

Слова привітання на адресу автора звучали від чудових його друзів і близьких: народного артиста України Романа Балаяна, народного артиста України Віктора Кошеля (Viktor Koshel), кінокритика Sergiy Trymbach, художника Марка Греся. Видатна книга була розіслана в усі бібліотеки Києва та Київської обл.

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach