f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Сайт, присвячений Івану Миколайчуку

23.05.2021

80-річчя з дня народження Івана Миколайчука – привід не лише згадати про геніального українського кінематографіста, а й зробити щось для поширення пам’яті про нього.

Одним із таких заходів стало створення сайту «Іван Миколайчук. Доля, фільми, ролі». Інтернет-сторінка, повністю присвячена постаті Миколайчука, містить тексти, світлини, відео, що розкривають його творчість в різних її іпостасях – актора, режисера, сценариста, зрештою, «обличчя» і символу українського поетичного кіно. На сайті можна познайомитися з маловідомими широкому загалу світлинами, подивитися пов’язані з ним відеоматеріали, прочитати статті, написані фаховими кінознавцями, та спогади соратників, друзів і рідних Івана Васильовича. Маємо надію, сайт, що за його наповнення відповідає редакція журналу «Кіно-Театр», стане в нагоді найширшому колу користувачів – від глядачів, що хотіли б більше дізнатися про знаменитого актора й режисера, до дослідників кіно.

Сайт створено 1 березня, і на момент написання цього допису його контент вже досить розмаїтий!). Сторінка поповнюється щодня. Ми маємо чимало матеріалів, якими хочемо поділитися з вами – та не відмовляємося від допомоги. Якщо ви захочете зробити свій внесок до його розвитку – пишіть нам або на сторінку проекту:

https://www.facebook.com/mykolaichuk.info.

Посилання на сайт:

http://www.mykolaichuk.info/ Редакція журналу «Кіно-Театр»