f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Щодо роботи Українського Оскарівського комітету

01.10.2015

1 жовтня 2015 року сплив термін подання фільмів на премію Американської кіноакадемії «Оскар» у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою».

Продюсери стрічок «Брати. Остання сповідь» і «Незламна» звернулися до НСКУ із відкритим листом, закликавши якнайшвидше оголосити прийом заявок і проведення відбору українського кандидата на «Оскар», аби подати стрічку у листопаді, домовившись попередньо з Американською кіноакадемією про те.

Національна спілка кінематографістів України подала до Американської кіноакадемії усі необхідні документи для затвердження нового складу Українського Оскарівського комітету наприкінці червня 2015 року й очікує рішення Виконавчого комітету в номінації «Найкращий фільм іноземною мовою», який має схвалити Український Оскарівський комітет. Досі Виконавчий комітет, аби розглянути це питання, не збирався.

Минулого тижня НСКУ спрямувала до Американської кіноакадемії листа, у якому повідомила, що в Україні є низка фільмів, продюсери яких планують подати їх на «Оскар» у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою». НСКУ висловила сподівання, що Американська кіноакадемія затвердить склад Українського Оскарівського комітету і надасть можливість Україні висунути свого номінанта на «Оскара» цього року.

Разом із тим, вважаємо некоректним розпочинати діяльність з приймання та розгляду Українським Оскарівським комітетом фільмів до моменту його офіційного затвердження.

Тільки-но Виконавчий комітет Академії схвалить новий склад Українського Оскарівського комітету і надасть дозвіл подати фільм, попри те, що строки спливли, терміново і в найкоротший час буде оголошено приймання робіт, організовано їх перегляд і процедуру голосування, аби Україна подала фільм-номінант цього року.

Власна інформація НСКУ