f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Пішов з життя Олексій Терзієв

28.11.2015

Правління НСКУ з глибоким сумом сповіщає про те, що 10 жовтня 2015 року в Парижі пішов з життя Олексій Терзієв – кінооператор, фотохудожник, художник. За трагічних обставин про смерть Олексія Терзієва усі його друзі дізналися тільки тепер.

Висловлюємо найщиріші співчуття рідним та друзям небіжчика.

Терзієв Олексій Миколайович народився в Києві 29 березня 1949 року.

У 1971 році закінчив операторський факультет Київського державного інституту театрального мистецтва імені І.К. Карпенка-Карого і почав працювати оператором на Київській кіностудії художніх фільмів імені О.Довженка.

Зняв картини «Осяяння» (1971, реж. В.Денисенко), «Вогонь» (1973, реж. Ю.Лисенко), «Біле коло» (1974, реж. Ю.Лисенко), «Ральфе, здрастуй!» (1975, кіноальманах, новела «Чіп», реж. В.Криштофович), «Запрошення до танцю» (1977, у співавт., реж. В.Савельєв).

З 1978 року жив у Парижі. В 1979 році в Мюнхені відкрилась його перша виставка «Cosmological Poetry / Космологічна поезія». Надалі виставлявся в художніх галереях Німеччини, Франції, США, Швейцарії.

Окремі роботи Олексія Терзієва увійшли до колекцій музеїв мистецтв. Займався фігуративним живописом, створив кілька сотень художніх листівок.

Писав оповідання та кіносценарії.

Власна інформація НСКУ