f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Україна взяла участь в 11-му варшавському кіноринку CentEast

27.10.2015

18 жовтня 2015 року завершився 11-й Варшавський кіноринок CentEast, участь у якому взяв фільм українського режисера і продюсера Валентина Васяновича «Low Light».

16 жовтня режисери і продюсери десяти відібраних фільмів з Болгарії, Чехії, Казахстану, Польщі, Румунії, Росії, Словаччини і України презентували власні проекти, що знаходяться у знімальному періоді або на стадії постпродакшну. Після пітчингів були проведені індивідуальні зустрічі та ринкові заходи.

18 жовтня проекти було представлено у Москві місцевим продюсерам.

Наступна презентація відбудеться у квітні 2016 року у Китаї на Пекінському кіноринку в рамках програми «Китай – Східна Європа. Проект кінопромоції».

Художній фільм Валентина Васяновича «Low Light», у якому грають Костянтин Мохнач і Катерина Молчанова, оповідає про 50-літнього весільного фотографа Костю, в житті якого починається складний період.

«Усе, що він любив і до чого був прив’язаний – зникає. Перелік важливих речей у житті у нього невеликий: паралізований після інсульту батько, дівчина, що працює стилістом для весільного журналу, старий кіт і фотографії, на яких Костя молодий і щасливий. Його існування полягає у фотографуванні чужого щастя. В тому – його буденне життя», – йдеться в описі стрічки.

Власна інформація НСКУ