f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Українська документальна стрічка «Dustards» отримала нагороду в Лос-Анджелесі

30.01.2017

Українська стрічка Станіслава Гуренка «Dustards» про мотоподорож Україною стала одним із «платинових» переможців кінопремії International Independent Film Awards (Лос-Анджелес, США) у номінації «Документальний фільм», повідомляє «Детектор медіа».

Список Platinum Award Winners було оприлюднено на сайті International Independent Film Awards.

У фільмі, знятому студією Red Glass, йдеться про мотоподорож Західною Україною. Режисером картини виступив Станіслав Гуренко, продюсеркою – Яна Алтухова, співпродюсером – Олександр Каменець.

«Мені було цікаво працювати з творчою командою фільму. Для мене це новий досвід і особливо приємно, що наші зусилля оцінили критики такої премії як International Independent Film Awards. Ми переконані, що це перший крок до нових висот і до нових масштабних кіноробіт. І вже замислюємося про участь в інших міжнародних кінофестивалях. Така висока оцінка «Dustards» за межами України – це наша творча перемога і визнання», – відзначила креативна продюсерка студії Red Glass Алтухова.

Фільм розповідає історію друзів, які вирішили вирушити в подорож Західною Україною на своїх «байках». Окрім героїв повноправними «акторами» стали чотири мотоцикли: Honda 1982 року, Yamaha 1978 року, BMW 1986 року і Honda 1985 року випуску. Саундтреком до фільму стала пісня The Road, виконана Sasha Boole у стилі інді-фольк.

«П'ять днів безперервних цілодобових зйомок у природних умовах, без дублів, без репетицій, маючи лише маршрут, – завдання не з легких. Ми знімали, сидячи на дверях багажника машини, що їде на швидкості 100 км/год, з квадрокоптера, з порома... Сумарно за поїздку (не рахуючи матеріалу, знятого в Києві) було знято близько 7 тисяч дублів, це приблизно 5 годин чистого матеріалу. Події, показані у «Dustards», – це діалог людини з природою, а також міркування про цінність чоловічої дружби, про вибір і про те, що подорож, навіть найкоротша, міняє тебе назавжди», – розповідає режисер Станіслав Гуренко.

Окрім студії Red Glass співпродюсером фільму виступив Олександр Каменець. За його словами, фільм «Dustards» заслужено отримав свою нагороду в Лос-Анджелесі.

«Я радий, що можу бути причетним до цього успіху. Тим паче, що стрічка дійсно заслуговує на увагу публіки. Хоч і до визнання «Dustards» International Independent Film Awards у мене не було сумнівів, що картина посяде гідне місце не лише у вітчизняному кінематографі. Упевнений, що у команди «Dustards» велике майбутнє», – підкреслив Олександр Каменець.

The International Independent Film Awards – Міжнародна незалежна кінопремія, що була заснована 2014 року. Нагородження учасників премії відбувається на 7 рівнях (Best Of Show, Diamond, Platinum, Gold, Silver, Bronze and Honorable Mention) і представляє 41 номінацію для участі.

«Детектор медіа», 22 січня 2017 року