f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Сьогодні прем’єра українського трилера «Зелена кофта»

18.03.2014

Сьогодні, 18 березня, в столичному кінотеатрі «Київ» відбудеться прем'єра українського повнометражного трилера «Зелена кофта». Фільм своїм першим глядачам представлять сценарист і режисер Володимир Тихий, співвиробники Ігор Савиченко і Денис Іванов, актриса Олександра Петько і багато інших.

В прокаті стрічка стартує 20 березня. Про це повідомляється на сайті продюсера стрічки, компанії «Артхаус трафік-Україна».

За сюжетом дія фільму відбувається в наші дні. В одному зі спальних районів сучасного міста зникає 7-річна дитина. Після місяця безуспішних пошуків старша сестра хлопчика береться за це сама. Вона впевнена, що знає, хто викрав брата.«Відчай, почуття провини і безсилля - чи достатньо цього для виправдання страшної помсти?» - ставлять глядачеві питання автори фільму.

Основні сцени стрічки знімали в Києві - зокрема, на Старій Дарниці та Харківському шосе.

Трилер з бюджетом  6,85 млн грн.  знімався за підтримки Державного агентства з питань кіно, яке надало половину коштів.

«Зелена кофта» брала участь у конкурсній програмі 61-го Міжнародного кінофестивалю в Сан-Себастьяні. Фрагменти картини були представлені у секції Work-in-Progress Варшавського МКФ, в рамках роботи Українського національного павільйону на Канському МКФ  і на 4-му Одеському кінофестивалі та на Варшавському міжнародному кінофестивалі-2013.

telekritika.ua