f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Ейдан Тернер стане членом журі 8-го Одеського МКФ

31.05.2017

Ірландський актор Ейдан Тернер увійде до складу журі Національної конкурсної програми 8-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

Акторська кар’єра Ейдана Тернера почалася в Ірландському національному театрі “Abbey” у 2004 році. У 2008-му він дебютував з головною роллю у фільмі “Тривога” (режисер Жерар Стембрідж). Крім того, Ейдан Тернер знімався в таких серіалах: “Відчайдушні романтики”, “Тюдори”, “І нікого не стало”, “Полдарк”, “Бути людиною”. Всесвітньо відомим актор став після ролі гнома Кілі у трилогії режисера Пітера Джексона “Хоббіт”.

У 2014 році актор став переможцем Empire Awards у номінації “Найкращий чоловічий дебют” за роль у фільмі “Хоббіт”. Ейдан Тернер – двічі лауреат премії Broadcasting Press Guild Award у номінації “Прорив року” за участь у серіалах “І нікого не стало” та “Полдарк”, а також премії National Television Awards за роботу в серіалі “Полдарк”.

З 2014 року Ейдан Тернер – постійний гість Одеського міжнародного кінофестивалю. Цього року актор став обличчям промо-відео 8-го ОМКФ.

“Мені хочеться приїжджати до Одеси знову й знову… Я одразу відчув серцебиття і пульс цього міста”, – сказав актор під час свого майстер-класу для Літньої Кіношколи в рамках ОМКФ–2014.

На Одеському міжанродному кінофестивалі–2017 Ейдан Тернер увійде до складу журі Національної конкурсної програми.

Раніше було оголошено, що членами журі 8-го Одеського МКФ стануть Римма Зюбіна, Крістіан Петцольд, Сибель Кекіллі, Наталія Ворожбіт та Роман Бондарчук.

Фестиваль відбудеться з 14 до 22 липня 2017 року.

Офіційна інформація