f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Українське кіно у Кракові

27.11.2022

Сторонній/Stranger

«Сторонній» було відібрано в офіційні конкурсні програми 20 міжнародних кінофестивалей, серед яких акредитовані Міжнародною федерацією кінопродюсерів (FIAPF) , а також Méliès International Festivals Federation (MIFF)

Світова прем’єра відбулася на Seoul International Film Festival (South Korea), Official selection 21 вересня 2019 року.

Південно-американська прем’єра – на Fargo Fantastic Film Festival (USA) - 27 вересня 2019 року. Official selection

Європейська прем’єра - на Haapsalu Horror & Fantasy Film Festival (Estonia,2020) Official selection – 30 квітня 2020 року

«Сторонній» отримав 11 нагород на міжнародних кінофестивалях, серед яких – за найкращий фільм, найкращу режисуру, найкращий сценарій, найкраще художнє рішення, найкращу операторську роботу, найкращого художника-постановника.

Далі:

Dmitriy Tomashpolski разом з Ларисою Кадочниковою.

26 листопада у Кракові відбулась світова прем’єра документального фільму «Лариса Кадочникова. Війна».

Зйомки фільму почалися у перші дні повномасштабного нападу росії на Україну. Під час облоги Києва Лариса Кадочникова відмовилась евакуюватися і залишилась у місті. Виникнення нової реальності, у якій поєдналися минуле, сучасне і майбутнє, спогади, роздуми, мрії. Війна триває.

Режисер, камера, звук, монтаж – Дмитро Томашпольський. Продюсер - Олена Дем’яненко. Музика Fahot – Mantra. Олег Фагот Михайлюта

Dmitriy Tomashpolski

Після прем'єри документального фільму "Лариса Кадочникова. Війна" та польскої прем'єри езотеричного детективу "Сторонній" у кінотеатрі "Paradox" у Кракові на тижні українського кіно - фінальний акорд. У неділю 27 листопада о 15:00 - еспериментальний фільм "Простір".

Представляють режисер Дмитро Томашпольський та продюсер Олена Дем'яненко.

Запрошуємо!

Станислав Цалик разом з Dmitriy Tomashpolski зараз тут: Kino Paradox na ul. Krupniczej. Kraków, Малопольське воєводство, Польща

Нарешті побував на світовій прем'єрі фільму "Лариса Кадочникова. Війна". Що й казати, Київ кінця лютого - травня зафіксований чітко. Зважаючи на екстремальні умови зйомки, попереднього сценарію не було - самі обставини були сценаристом. Отак несподівано збулася мрія Дзиґи Вертова про те, що справжнє документальне кіно має робитися без попереднього сценарію. Тим не менше, стрічка має чітку будову - розповідає про Ларису Кадочникову, її зустрічі, мрії та роздуми в обложеному Києві. Вона вважає, що перемога настане весною. Що ж, чекаємо... Фільм прекрасний, раджу подивитися, коли і якщо матимете нагоду.

Вітаю з світовою прем'єрою, Діма і Альона!

https://www.facebook.com/tomashpolski

Станислав Цалик зараз тут: Kraków i Małopolska. Kraków, Малопольське воєводство, Польща ·

Фільм Дмитра Томашпольського "Простір" зібрав повну залу. Режисер емоційно розповів про цю експериментальну роботу під час пандемії коронавіруса, коли актори в обмеженому просторі своїх мешкань знімали самих себе. Я вперше бачив ігровий фільм, у якого не було оператора-постановника, а лише кількадесят камераменів і камеравуменів. 

Публіка після сеансу атакувала режисера запитаннями добрих пів години, а потім, по закінченні імпрези - я свідок - ще близько 40 хвилин. Фотографії лише малою мірою передають ту дружню й прекрасну атмосферу, що склалася в глядацькій залі.

Дмитрий Томашпольский Kino Paradox na ul. Krupniczej

https://www.facebook.com/writers.ukr