f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Анна Мачух: «Планувати стратегію відбудови кіноіндустрії можна буде лише після перемоги України. Наразі це стратегія адаптації»

22.02.2023

Media Business Reports 

«У грудні ми провели опитування, щоб побачити, як змінився стан індустрії з погляду кінопрофесіоналів. Більшість респондентів відповіла, що перебуває в Україні, та, звісно, є велика необхідність у працевлаштуванні: 75% повідомили, що їм необхідна така допомога. Кіноакадемія не має змоги працевлаштувати, але ми можемо залучати більше партнерів, більше грантових коштів, аби кінопрофесіонали могли продовжити роботу саме в цій галузі», – говорить виконавча директорка Української кіноакадемії, гендиректорка ОМКФ Анна Мачух.

Весь рік команда Анни шукала шляхи допомоги українській кіноіндустрії та продовжує це робити прямо зараз: 18 лютого ОМКФ проводить пітчинг українських проектів та панельну дискусію про фінансування українського аудіовізуального контенту на European Film Market в Берліні. Про поточний стан кіногалузі, всебічний пошук фінансування та українців в усіх індустріальних програмах Берлінале – у першій частині нашого інтервʼю. 

https://mbr.com.ua/uk/news/interview/4920-macux-2023