f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

ВІЙНА. АНАЛІТИКА. ПЕРСПЕКТИВА .

23.05.2024

Galina Ileva

Журналістка. Науковець. Співачка.

Авторка пісень та поезії.

На запрошення керівництва НСКУ 22 травня відбулася зустріч з політв'язнем, дисидентом Йосифом Зісельсом.

Відомий громадський діяч поділився з аудиторією в Будинку кіно 4 варіантами подальшого розвитку військової ситуації в Україні, майбутнього виходу з гарячої фази війни, можливості розвалу РФ, активності місцевих регіональних еліт "за порєбриком" , т.зв. "псевдоопозиції " та ін.

Геополітичні акценти, розставлені доповідачем, були доповнені жвавим спілкуванням з аудиторією. Відповідаючи на запитання щодо імперської сутності РФ , особливостей інтересів держав в складній світовій розкладці на шаховій дошці, пан Йосиф підняв чималий пласт проблем в контексті врахованого досвіду минулого.

Суспільство активно бореться, та на передньому плані завжди пасіонарії , лідери громадської думки, аналітики, котрі вивчають поточну ситуацію, намагаються спрогнозувати її, продумати варіанти подальшого розвитку подій. Жорстока війна на виживання спричинила активний інтерес громадянського суспільства в період становлення політичної української нації , на жаль, через смерть і кров...

Зустріч є свідченням цікавості аудиторії даною темою.

Модерував захід, його ініціатор , голова НСКУ Сергій Борденюк

Заступник голови Sergiy Trymbach на завершення розмови провів паралелі до життєвого шляху ще одного політв'язня радянської системи геніального Сергія Параджанова.

Кінопростір був чи не найбільше підданий цензурі, вилученню, знищенню яскравих стрічок, як наслідок - зламані долі видатних митців.

Наступні зустрічі в ошатній залі спілки будуть не менш цікавими.

Слідкуємо за анонсами.

© Текст, світлини: Галина Ільєва, м Київ.

Фотогалерея

https://www.facebook.com/photo?fbid=2635625276607590&set=pcb.2635621086608009

Сергій Борденюк

Голова НСКУ, кінооператор

4 варіанта перемоги від Йосифа Зісельса проголошені на неймовірно цікавій дискусійній зустрічі у Будинку кіно Національної спілки кінематографістів України.

Дякую щиросердно, пане Йосифе за увагу та повагу до аудиторії. До людей!!!

https://www.facebook.com/josef.zissels