f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Фільм про режисера Володимира Денисенка презентували в Будинку кіно

17.01.2014

15 січня в київському Будинку кіно відбулася прем’єра документального фільму «Денисія. Світи Володимира Денисенка», присвяченого видатному українському режисерові. Автор стрічки – Олександр Денисенко – син режисера.

Голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач відкриваючи вечір перед вщерть залюдненою залою відзначив: «Володимир Денисенко вражав суперінтелектом – це була людина необмежених концептуальних знань. Його помітив сам Олександр Довженко, а він взагалі був сердитим хлопцем, і якщо вже когось примічав, то значить неспроста».

Після показу фільму режисер Олександр Денисенко сказав: «Мені хотілося розповісти про чесність митця перед собою, і як важко справжньому митцеві знімати не своє кіно, що нав’язувалося тоді й часто нав’язується й сьогодні». Також він висловив бажання зняти художній фільм про свого батька й розповів кілька епізодів, які могли б до нього увійти. Зараз Олександр Денисенко працює над двосерійним фільмом про Тараса Шевченка на замовлення Держтелерадіо.  

Також зі словом виступили Галина Денисенко – сестра Володимира, яка нещодавно видала книжку «Чуєш, брате мій?», режисер Михайло Ткачук, літератор Станіслав Чернілевський.

Наприкінці, голова Державного агентства з питань кіно Катерина Копилова повідомила, що в рамках святкування 200-річчя Тараса Шевченка, заплановано випуск DVD-збірки, до якої увійде також фільм «Сон» Володимира Денисенка. Збірка поширюватиметься некомерційно, зокрема навчальними закладами.