f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Афіша Будинку кіно з 15 по 19 лютого

15.02.2016

З 15 по 19 лютого 2016 року у Будинку кіно заплановано низку мистецьких подій.

У понеділок, 15 лютого, у Синій залі в рамках проекту «Наш ілюзіон» й циклу «Наші співвітчизники у світовому кіно», укладеного кінознавцем Станіславом Сукненком, відбудеться показ стрічки Едмунда Гулдінга «Алея жахів» (1947, США). Герой цього класичного нуару працює на ярмарку «читаючи» думки, а з часом починає переконувати заможних людей, що здатен контактувати із їх пмерлими родичами.

У вівторок, 16 лютого, у Малому залі відбудеться творча зустріч із письменником Маркіяном Камишом і презентація його роману «Оформляндія, або Прогулянка в Зону». Модератор зустрічі Андрій Курков.

У середу, 17 лютого, у Синій залі в рамках проекту «Забуте кіно» відбудеться показ стрічки «Тенета шпигунства» (1938, Франція) – гостросюжетної історії про викриття мережі німецьких шпигунів, що підривають британські човни на військово-морській базі у Гібралтарі. Фільм активно демонстрували у Радянському Союзі по Другій світовій війні як «трофейне кіно».

У четвер, 18 лютого, у Червоній залі в рамках репертуарної рубрики «Кращі фільми світового прокату» відбудеться показ драми Бенуа Жако «Щоденник покоївки» (Франція / Бельгія, 2015) – історії спокусливої покоївки Селестіни (Леа Сейду), що наприкінці ХІХ століття влаштовується на службу до провінційних поміщиків.

У п’ятницю, 19 лютого, у Синій залі в рамках відзначення 75-ліття Національної кінематеки України (кіностудії «Київнаукфільм») відбудеться Вечір спортивного кіно. У програмі: роздуми, спогади, міркування, фрагменти з фільмів «Шлях до одного голу», «На останній межі», «І не впасти за фінішем», «Олег Блохін. Прощання», «Віват, король».

Запрошення на покази у Будинку кіно можна отримати у творчому відділі НСКУ (каб. № 208).

Більше інформації про події Будинку кіно тут>>>.

Власна інформація НСКУ