f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Афіша Будинку кіно з 14 по 19 березня

14.03.2016

З 14 по 19 березня 2016 року у Будинку кіно заплановано низку мистецьких подій.

У понеділок, 14 березня, у Синій залі в рамках проекту «Наш ілюзіон» й циклу «Наші співвітчизники у світовому кіно», укладеного кінознавцем Станіславом Сукненком, відбудеться показ стрічки Біллі Вайлдера «Дехто любить погарячіше» («У джазі тільки дівчата», США, 1959) – знаної комедії про чиказьких музикантів, що змушені рятуватися від гангстерів, перебравшись на жінок і ставши учасниками джаз-бенду. В ролях: Мерлін Монро, Тоні Кертіс, Джек Леммон, Джордж Рафт, Пет О’Брайєн, Майк Мазуркі.

У вівторок, 15 березня, у Синій залі відбудеться вечір пам’яті «Ніна Алісова. Осіяння таланту» до 100-річчя від дня народження великої актриси. У програмі: спогади дочки Ніни Алісової, народної артистки України Лариси Кадочнікової, коментарі кінознавців, фрагменти з фільмів, показ художнього фільму «Бесприданница» (реж. Яков Протазанов, кіностудія «РОТ-ФРОНТ», 1936). Модератор – голова НСКУ Сергій Тримбач.

У четвер, 17 березня, у Червоній залі відбудеться «післяпрем’єрний» показ вітчизняної драми Анатолія Матешка «Cаptum (лат. – Полон)» (2015), інспірованої подіями війни на Сході України. В історії 12 полонених і двох охоронців, які з фізичного знищення бранців влаштовують гру зі ставками, зіграли Лариса Руснак, Володимир Горянський, Остап Ступка та інші. Світова прем'єра фільму відбулася у Міжнародному конкурсі 6-го Одеського МКФ. 

У п’ятницю, 18 березня, у Синій залі в рамках проекту «Зірки світового кіно» відбудеться показ мелодрами Артура Хіллера «Історія кохання» (США, 1970) – про молодих закоханих, що переживають щасливі та неприємні хвилини сімейного життя, аж раптом виявляється, що дівчина смертельно хвора. https://www.xe88-official.com Головні ролі у стрічці виконали Райан О’Ніл та Елі Макгроу, а музику до фільму написав Френсіс Лей – вона, мабуть, є однією з найбільш відомих в американському кіно.

У суботу, 19 березня, у Червоній залі рамках репертуарної рубрики «Родинний кінозал» відбудеться показ повнометражного анімаційного фільму «Вартовий Місяця» (режисери Александр Ебоян, Бенуа Філіппон, Франція, 2015).

Запрошення на покази у Будинку кіно можна отримати у творчому відділі НСКУ (каб. № 208).

Більше інформації про події Будинку кіно тут>>>.

Власна інформація НСКУ