f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

На ХХІІІ МКФ «КРОК–2016: У рідній гавані» показали фільми-номінанти престижних премій

04.12.2016

В рамках конкурсної програми ХХІІІ-го Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів «КРОК–2016: У рідній гавані» були продемонстровані роботи, номіновані на престижні світові кінопремії як найкращі анімаційні фільми року.

Фільми «Едмонд» Ніни Ганц (Великобританія) та «На відстані» («In The Distance») Флоріана Гролінга (Німеччина) нині представлено поміж 15 короткометражних стрічок, висунутих на здобуття Премії Європейської кіноакадемії найкращому короткометражному фільму цього року.

Фільм «Час у позику» («Borrowed Time») Ендрю Коутса і Лу Гаму-Лхажа (США) увійшов до списку 10 анімаційних стрічок, номінованих на премію Американської кіноакадемії «Оскар» найкращому короткометражному анімаційному фільму року.


«Едмонд»


«На відстані»


«Час у позику»

Зазначимо, що на фестивалі «КРОК–2016: У рідній гавані» ці стрічки відзначено нагородами не було.

Загалом в конкурсі фестивалю, який відбувся у Будинку кіно з 18 по 20 листопада 2016 року, взяли участь 75 фільмів, що представляли 28 країн. Зокрема, було продемонстровано 7 українських стрічок.

Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК» було засновано Міністерством культури України і Національною спілкою кінематографістів України.

Цього року «КРОК–2016: У рідній гавані» відбувся за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Департаменту культури Київської міської державної адміністрації та під патронатом Посольства Швейцарії в України.

Більше про цьогорічний фестиваль тут>>>.

Власна інформація НСКУ