f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

НСКУ висунула Аду Роговцеву на здобуття Премії імені Олександра Довженка

14.06.2017

25 травня 2017 року відбулося чергове засідання Секретаріату Правління НСКУ, на якому було розглянуто питання висунення кандидатур на здобуття Державної премії України імені Олександра Довженка.

Заслухавши інформацію секретаря Правління НСКУ, голови Рейтингової комісії Спілки Сергія Борденюка, Секретаріат Правління НСКУ ухвалив висунути на здобуття Державної премії України імені Олександра Довженка народну артистку СРСР, героя України Аду Роговцеву.

Рейтингова комісія НСКУ, яка традиційно приймала до розгляду пропозиції на висування на премію від Спілки, за підсумками обговорення висунула Аду Роговцеву, яка дебютувала в кінематографі ще 1956 року у стрічці «Кривавий світанок» (реж. Лесь Швачко) і відтоді зіграла чимало вагомих кіноролей, одноголосно.

Державна премія України імені Олександра Довженка присуджується за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва щорічно до 10 вересня. Її може бути присуджено як окремим представникам кінематографічних професій, так і творчим колективам. При виде изящных элитных куртизанок у меня прямо мурашки по коже и вся кровь приливает к члену.

Власна інформація НСКУ