f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

ПІШОВ З ЖИТТЯ ВІТАЛІЙ БОРЩОВ

03.01.2018

Правління Національної спілки кінематографістів України з глибоким сумом сповіщає про те, що  2 січня,  після тривалої хвороби пішов з життя кінокритик, редактор 

 ВІТАЛІЙ БОРЩОВ (6.09.1937 - 2.01.2018)

По закінченні Київського університету імені Т.Шевченка (1960) працював редактором студійної  багатотиражної газети "За радянський фільм" та редактором кіностудії імені О.Довженка (1963-1972).

І майже чверть століття (1973-1997) В.Борщов був головним редактором вже легендарної тепер газети "НА ЕКРАНАХ УКРАЇНИ", дуже популярного і шанованого видання. Газета зробила неоціненний внесок у справу популяризації кіно, у першу чергу українського. Крім того, у газеті народилось чимало імен кінокритиків і кіножурналістів.

На превеликий жаль, в останні роки Віталій Анатолійович хворів, одначе підтримував зв"язки з кінематографістами, з нашою Спілкою. У нашій пам"яті він залишиться назавжди - талановитий, щедрий на емоції,  на приязнь, на любов до кіно і людей кіно

 

УВАГА! ПРОЩАННЯ З ВІТАЛІЄМ АНАТОЛІЙОВИЧЕМ БОРЩОВИМ відбудеться завтра, 4 січня, у четвер, У КРЕМАТОРІЇ БАЙКОВОГО ЦВИНТАРЮ.
Початок церемонії прощання о 12.00.